Obavijesti

Sport

Komentari 24

Nijemci nam žele ukrasti igrača Bayerna, 'vatreni' uzeli novog Mandžu: 'Dalić je tu bio ključan'

Nijemci nam žele ukrasti igrača Bayerna, 'vatreni' uzeli novog Mandžu: 'Dalić je tu bio ključan'

Htjeli su nam uzeti Sosu, a na kraju smo mi tu prošli malo drugačije nego oni. Bolje ili lošije, to je relativna stvar. Najvažnije je što osjećaju dečki u sebi, i briga nas, rekao je Zlatko Dalić

VIDEO

Hrvatska U-21 reprezentacija je u ožujku šokantno izgubila od Finske i zakomplicirala si put prema Europskom prvenstvu, ali i dalje imamo sve u svojim rukama. Bio je to ciklus za zaborav jer smo niz od šest pobjeda prekinuli remijem protiv Austrijom pa potom i izgubili od Finske (3-2).

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 pobijedila i Austriju VIDEO

No, početkom lipnja mini 'vatrene' čekaju dvije utakmice protiv Norveške i Estonije te s dvije pobjede mogu ugrabiti vizu za EP. Tim povodom izbornik Igor Bišćan objavio je popis igrača na koje će računati.

Josip Šutalo, Luka Sučić i Josip Stanišić su i na popisu Zlatna Dalića, a A reprezentaciji priključit će se tek nakon što odrade obaveze s mladima. Naši nogometaši 3. lipnja gostuju u Drammenu kod Norveške te pet dana kasnije u Pärni kod Estonije.

Nekoliko debitanata je na popisu, a među njima i je Igor Matanović (19) iz St. Paulija. On je još jedan u nizu mladih nogometaša kojeg smo 'ukrali' Nijemcima. Rođen je u Njemačkoj, igrao je za tamošnju U-19 reprezentaciju, ali zahvaljujući pravovremenoj reakciji HNS-a i izbornika Zlatka Dalića uspjeli smo ga pridobiti na našu stranu.

Riječ je o sjajnom napadaču i velikom talentu koji bi mogao biti budućnost naše reprezentacije. Stasom, stilom igre i borbenošću podsjeća na Marija Mandžukića. Od njegovog umirovljenja vapili smo za takvim napadačem i sada smo ga dobili. Većinom je ulazio s klupe, ali od sljedeće sezone trebao bi dobiti puno veću minutažu. Ove sezone odigrao je 18 utakmica i zabio dva gola uz dvije asistencije.

- Uložili smo veliki napor da se to ostvari. On je bio jedan od glavnih igrača iz U-19 reprezentacije Njemačke. Zlatko je tu odigrao možda i ključnu ulogu, na njegovu intervenciju uspjeli smo to prelomiti na našu stranu i treba mu biti zahvalan. Dugo smo radili na tome, njegov sam veliki navijač i mislim da bi trebao biti velika snaga hrvatske reprezentacije. Ima pravo nastupa za U-21 i u idućem ciklusu. Igra na visokoj razini, on je visok i brz i dobili smo ozbiljnog igrača - kazao je izbornik U-21 reprezentacije Igor Bišćan, a Zlatko Dalić je rekao:

- Svi skupa radimo na tome. Dobili smo Stanišića, Sučića i Vidovića, igrače koje hoće Njemačka. Oni su druga generacija Hrvata, možda malo drugačije razmišljaju, ali kad dođe vrijeme, odabiru Hrvatsku. Napravili smo sjajan posao i mogu biti primjer drugim igračima za budućnost - rekao je Dalić.

Velika Gorica: Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, Hrvatska Azerbajdžan

Nijemci su nam htjeli ukrasti Bornu Sosu, nisu uspjeli, ali sve će napraviti da ne ostanu bez wunderkinda Gabriela Vidovića. Nedavno je potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom, Bavarci računaju na njega, računamo i mi, ali i njemački savez. Nadaju se da ga mogu uzeti pod svoje. No, Dalić vjeruje da će ostati vjeran Hrvatskoj.

- Htjeli su nam uzeti Sosu, a na kraju smo mi tu prošli malo drugačije nego oni. Bolje ili lošije, to je relativna stvar. Najvažnije je što osjećaju dečki u sebi, i briga nas, činjenica da ih pratimo i da osjete da nam je stalo do njih. Kvaliteta je nužna da bi postojao interes, a i njima je teško kad se moraju odlučiti između Hrvatske i Njemačke, a žive i rade tamo. Za Vidovića ćemo se boriti do kraja, može se dogoditi da će uskoro dobiti poziv i A reprezentacije. Sad je tu i to je dokaz koliko se trudimo da ih dobijemo za sebe - rekao je Dalić.

Bišćan će imati slatke brige uoči dvije sudbonosne utakmice protiv Norveške i Estonije. Od 24 igrača, 20 ih stalno igra u prvoj postavi u klubovima.

Velika Gorica: Trening Hrvatske nogometne reprezentacije U-21

- To je bila moja ideja kad sam birao, samo standardan igrač može odgovoriti zahtjevima. Može biti i iznimaka, ali ne previše. Igrači koji nisu imali kontinuitet će jako teško zadržati formu i vjerujemo da ćemo dobiti igrače koji su u zadovoljavajućoj formi. Nekim igračima neće biti drago jer neki će još igrati utakmice, dok su drugi desetak dana bez treninga po završetku sezone, ali to trebamo napraviti - kazao je Bišćan.

I taj kontinuitet bit će od ključne važnosti.

- Neprocjenjivo je to iskustvo, igrati tako velike utakmice. Sve što će se događati, pozitivno ili negativno, će im pomoći, kao zadnja utakmica u kojoj smo sami sebe pobijedili. Ali dokle god se to događa u mladoj, a ne u A reprezentaciji, to ćemo podnijeti. Svaka utakmica im pomaže da rastu kao igrači i sportaši i da se prilagode na najviši nivo, jednom kad dođu u A reprezentaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'
REPOVI ODLUKA

Novi kut snimke, navijači su u nevjerici: 'On nije bio u zaleđu! Ovo sve mijenja, Real VARdrid'

Strijelac gola nije igrao loptom, već je u tome sudjelovao Marokanac iza njega, ali gol je - poništen. Sudački ekspert španjolske Marce je istaknuo da je ta odluka bila pogrešna, a 'na volej' su to dočekali navijači Bayerna