Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Nijemci plasirali bombu: Sukno se vraća vaterpolu! 'Ma, ne...'

Iz Ludwigsburga su još je poručili da "Sandro želi riskirati i opet postati igrački aktivan već od utakmice protiv Neukkoln Berlina"? Iz nekoliko smo izvora saznali da je Sukno i registriran kao igrač Ludwigsburga

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12 komentara

Ovo je najveći transfer u povijesti našeg kluba, najbolji vaterpolist svijeta iz 2017. godine Sandro Sukno dolazi u Ludwigsburg na šest mjeseci, objavio je prilično senzacionalnu vijest vaterpolski bundesligaš na svojoj službenoj stranici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Molim, što, kako? Da, odmah je zazvučalo nevjerojatno jer Sukno je, nažalost, zbog zdravstvenih problema, u svibnju prošle godine potvrdio kraj karijere u kojoj je posljednju utakmicu odigrao u finalu SP-a 2017. godine. I oprostio se sa zlatom, baš kako dolikuje velikanima.

MASERKA VATERPOLISTA Kad stisne simpatična Matea, i teškaši od 130 kg cvile od boli!

Prije te teške odluke prošao je brojne klinike, operacijske stolove, liječnike, poslušao sve moguće savjete i odlučio da rizik nije opcija, da se sa zdravljem neće igrati i da je vrijeme za prerani kraj malo prije 29. rođendana. Odmah je započeo drugu karijeru, onu trenersku, kao jedan od pomoćnika Ivice Tucka u hrvatskoj reprezentaciji.

I onda opet u vodu?

- Sandro je u dobroj formi i mogao bi se opet zamisliti u bazenu i kao reprezentativac - rekao je Matthias Nagel, član Odbora Ludwigsburga.

Beograd: U drugom polufinalu sastali se Hrvatska i Å panjolska JOSIP VRLIĆ Najjači vaterpolist na svijetu: Imam 130 kg i ne jedem puno

I još malo zapalio maštu. Međutim, brzo je splasnulo oduševljenje jer ovo je poručio sam Sukno.

- Ma, bit ću samo gost kluba, žele da me mladi vide, da se slikaju sa mnom i pogledat ću utakmicu u subotu.

A iz Ludwigsburga su još poručili da "Sandro želi riskirati i opet postati igrački aktivan već od utakmice protiv Neukkoln Berlina"? Iz nekoliko smo izvora saznali da je Sukno i registriran kao igrač Ludwigsburga za drugi dio sezone.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL U svakom slučaju, Ludwigsburg, posljednja momčad Bundeslige, imat će sutra medijsku pozornost kao vjerojatno nikad u klupskoj povijesti.

A ovako se Sandro oprostio prije više od osam mjeseci:

"Poštovani prijatelji sporta,

kolege suigrači, treneri, vaterpolski dužnosnici, a nadasve navijači, osjećam se dužnim ovim putem izvijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, liječnika iz Hrvatske i inozemstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotno jamstvo zdravstvene sigurnosti.

Na operativni zahvat u Clevelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za razdoblje oporavka, te sam doista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti suigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i osobno puno dugujem.

Osobito bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj obitelji, suigračima, trenerima i dužnosnicima. Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala liječnicima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tijekom karijere, osobito matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolske reprezentacije i hrvatskog sporta.

S poštovanjem, Sandro Sukno"

Naši partneri pišu
Message