Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Napravili smo dobar posao u Hajduku. Gzira? Neću gledati'

'Napravili smo dobar posao u Hajduku. Gzira? Neću  gledati'
2

Želim ostati u seniorskom nogometu, ne želim biti nikakav vatrogasac. Ispričavam se zbog utakmice sa Gzirom, a snimku nikad u životu ne želim pogledati. Ne, nisam bio u kombinacijama za trenera Gorice, kaže Six

VIDEO

Siniša Oreščanin (47) još odmara nakon otkaza u Hajduku. Za Sixov otkaz zaslužna je bila malteška Gzira koja je Splićane izbacila u prvom pretkolu Europske lige.

Pokretanje videa...

01:44

- Prvih nekoliko mjeseci naum mi je bio malo se odmoriti, kako bih što više bio s obitelji, jer četiri godine sam stalno radio, nisam bio u Zagrebu, bio sam i u Saudijskoj Arabiji, nakon toga nepune tri godine u Hajduku. Obećao sam i supruzi Mariji i sinu Marku da ću biti s njima, a i sin mi je sada u osjetljivim godinama. Imao sam dosta ponuda, bile su uglavnom inozemne, ali sam ih sve odbio. Nisam s njima bio zadovoljan, primarnija mi je razvojna priča, nego da se odmah bacim na neke prve ponude koje dobijem - kazao je bivši trener "bilih" za Sportske novosti nakon sedam-osam mjeseci medijske šutnje.

Strahuju od 'korone': Hajduk i Dinamo igrat će bez gledatelja?
Strahuju od 'korone': Hajduk i Dinamo igrat će bez gledatelja?
Split: Nogometaši Hajduka odradili trening

Utakmica s Gzirom Oreščanina još boli...

- Mislim da smo u Hajduku napravili dobar posao. Pokazali smo put koji smo zamislili, prvo kroz nogometnu akademiju, a kasnije preslikavanje na prvu momčad. S odmakom vremena razdoblje u Hajduku gledam maksimalno pozitivno. Ja sam počeo s kadetima, nakon toga je bila B momčad, te konačno ona najbolja. Međutim, posebno moram naglasiti doprinos stručnog stožera koji je kroz to razdoblje razvio i stvarno sam ponosan na tu činjenicu - kazao je Six pa dodao:

- U akademiji smo napravili temelj, iskristalizirali način rada, bilo mi je to jako dobro iskustvo. Kad se radi o prvoj momčadi, eto ispričavam se navijačima zbog one utakmice s Gzirom i onog ispadanja iz Europe. Ta priča je bila odraz tadašnjeg stanja u Hajduku, negativne atmosfere koja se stvorila. Kulminirao je tako kako je kulminiralo. Moja odgovornost je tu bila najveća. Međutim, držim da jedna utakmica ne može biti mjerilo osam mjeseci rada koji smo ostavili iza sebe. Sve sam analizirao, ali više nikad nisam pogledao snimku utakmice s Gzirom. Neću je pogledati do kraja života! - ispalio je.

Jović sudi Hajduku tri tjedna nakon nagodbe s Tudorom...
Jović sudi Hajduku tri tjedna nakon nagodbe s Tudorom...

Došlo je svojevremeno do svađe šefa Akademije Gojuna i predsjednika Brbića te direktora Bjelanovića. U tom je trenutku Oreščanin napisao otvoreno pismo i stao u obranu prijatelja i suradnika Gojuna i zapravo već tad postao bivši.

- Smatrao sam moralnom obvezom stati iza Krešimira Gojuna. On je moj kolega i prijatelj. Mislim da sam na taj način branio klub! Naravno da postoji i druga strana koja je mislila da je to bio napad na klub. No, to sigurno nije bio napad na klub nego podrška ljudima za pošten i iskren rad. Ja u onom pismu sam iznio svoje mišljenje.

Pokretanje videa...

00:16
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja