Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nikad viđena scena sa SP-a, Kovačić tješi utučenog Silvu: 'U Brazilu te ubiju ako izgubiš'

Nikad viđena scena sa SP-a, Kovačić tješi utučenog Silvu: 'U Brazilu te ubiju ako izgubiš'

Četvrta epizoda Netflixova serijala 'Svjetski kapetani' bavio se utakmicom Hrvatske i Brazila iz četvrtfinala SP-a u Katru. U prvom planu su utučeni Thiago Silva i Mateo Kovačić koji razgovaraju nakon utakmice

VIDEO

U prosincu 2022. godine Hrvatska je proživljavala novu bajku, nalik onoj ruskoj. Naši reprezentativci su na SP-u u Katru osvojili broncu i uz to zabilježili jednu od najvećih pobjeda u povijesti. Vatreni su u četvrtfinale na penale izbacili Brazilce, najuspješniju reprezentaciju na Mundijalima i ponajvećeg favorita na gotovo svakom natjecanju. 

Pokretanje videa...

izjava dalić 01:16

Na jednoj strani radost, veselje i delirij, a na drugoj beskrajna tuga i razočaranje. Brazilci su plakali na terenu, jedan drugome jecali u zagrljaju, no jednom čovjeku bilo je najteže. 

Thiago Silva se raspadao nakon poraza 

Thiago Silva prvo je tješio Rodryga i Marquinhosa, koji su promašili penale protiv Hrvatske pa i Neymara koji se gušio u suzama. Nekako je zadržavao suze, ali duboko u sebi se raspadao. Bila mu je to posljednja šansa za naslov svjetskog prvaka. 

Utakmica protiv Hrvatske je kapetanu Brazila Thiagu Silvi bila i posljednja u najdražem dresu. S 38 godina predvodio je reprezentaciju, jedini cilj bila je 'zlatna božica'. Nisu uspjeli.

Njemu je poraz najteže pao. Danima ga je proganjao, bio je usamljen, utučen i zaglavljen u vlastitim mislima. Kako je tada objavila njegova supruga, po cijele dane je šutio i samo stajao na balkonu, gledajući u daljinu. 

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru

Koliko mu je bilo teško, vidjeli smo u novom Netflixovom nastavku serijala 'Svjetski kapetani'. U četvrtoj epizodi u prvom planu su Thiago Silva i Mateo Kovačić. Tadašnji suigrači iz Chelseaja susreli su se u tunelu i razgovarali. Kova mu je pokušao skrenuti misli s teškog poraza. Silva je djelovao utučeno i dezorijentirano. 

- Kako su tvoja djeca, tu su s tobom? - pitao ga je hrvatski reprezentativac.

- Da, da, na stadionu su. Razumiju sve oko utakmice, to je problem. Tužni su jer smo izgubili. Ali moja žena najviše pati - odgovorio je Silva.

KATAR 2022 - Nogometaši Hrvatske su ušli u polufinale Svjetskog prvenstva

- Naše žene uvijek najviše pate. I moja supruga bila je na utakmici - kazao je Kovačić

Silva se nadovezao.

- Kao igrači, mi smo se naučili nositi s porazima. Ali ako izgubiš u Brazilu, ubiju te. Za naše žene je puno teže nego za nas. Mi smo naučili nositi se s time. Ne znam što da napravim. Toliko misli mi je u glavi - rekao je utučeni Brazilac.

Croatia v Brazil, FIFA World Cup 2022, Quarter Final, Football, Education City Stadium, Doha, Qatar - 09 Dec 2022

Ideš li u Brazil sada, pitao ga je Kovačić.

- Ne. Da smo pobijedili, vratio bih se u Brazil. Sad je nemoguće. Ovo je zadnja godina za mene - kazao je Thiago Silva.

Na kraju su se srdačno izgrlili i zaželjeli sreću jedan drugome. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...