Sport

Komentari 69

Niko i Gustaf slažu novi Hajduk. Za Nejašmića i Caktaša nema mjesta, na 'odmoru' do odlaska

Niko i Gustaf slažu novi Hajduk. Za Nejašmića i Caktaša nema mjesta, na 'odmoru' do odlaska

Vušković i Jurić u prvom su redu za prodaju, Hajduk se želi riješiti Posavca i Eduoka, a sigurno odlazi kapetan B momčadi i mladi reprezentativac Vicko Ševelj. Vjerojatno u Šibenik

Hajduk je započeo pripreme za novu sezonu, potpisani su ugovori s Livajom i Elezom, vraćaju se Eduok i Sahiti, a momčad će se slagati u hodu tijekom priprema. Sve do kraja lipnja paralelno će se raščišćavati i zaostatci iz prošle, prije svega odnosi s igračima koji su na odlasku ili bi ih se Hajduk želio riješiti.

Najavio je to i sportski direktor Mindaugas Nikoličius na početku priprema, kada je spomenuo i Eduoka, s kojim će tek obaviti razgovor. Muči ga, naravno, ogroman iznos njegovog ugovora teškog oko 700.000 eura, koji izlazi iz svih gabarita koje Hajduk namjerava ubuduće plaćati, ali i klauzula po kojoj su dužni isplatiti 300.000 eura kad Eduok bude napuštao klub.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

- Razgovarat ćemo s njim o budućim planovima. Imamo plan i ideje što napraviti, kao i za neke druge igrače, a sve s ciljem da budemo konkurentni. Radit ćemo diskretno, u tajnosti, kao i do sada - bio je po običaju tajnovit Nikoličius, koji je spomenuo i Darka Nejašmića za kojeg je kazao kako je na transfer listi:

- Razgovarali smo s njim i njegovim agentom i tražimo opcije. Trenutno čekamo da se realizira njegov transfer - kazao je sportski direktor Hajduka.

Dok čeka transfer, Nejašmić je "na odmoru", vjerojatno zbog toga što ga Nikoličius ne želi u prvoj momčadi, a druga momčad je već ugašena, pa nema s kim trenirati. Na "odmoru" je i Mijo Caktaš, kojem ugovor istječe krajem lipnja i on strpljivo čeka što će klub odlučiti, hoće li ga pozvati na treninge ili će nastaviti trenirati s privatnim trenerom i dočekati istek ugovora.

Na izlaznim vratima je i mladi Vicko Ševelj, i njemu ugovor istječe za dva tjedna, no Hajduk mu je već dao odriješene ruke da započne s treninzima u drugom klubu. Ni njega Nikoličius ne vidi kao potencijal Hajduka, iako je riječ o kapetanu B momčadi i mladom reprezentativcu koji je odigrao svega tri službene utakmice za prvu momčad Hajduka. S obzirom da je slobodan igrač bez odštete, Ševelj bi bez problema trebao pronaći novi klub, a to će po svemu sudeći biti neki domaći prvoligaš koji mu može dati bogatu minutažu. U igri su Slaven Belupo i Istra, no Ševelj je, čini se, najbliži Šibeniku s kojim bi uskoro trebao i započeti pripreme.

Na izlaznim vratima je i golman Josip Posavec kojeg bi se Hajduk također želio riješiti, no on, očekivano, ne pristaje na ponuđene opcije posudbe, poput one u Posušje, a ponuda za transfer nema. Na čekanju su i Mario Vušković i Stanko Jurić koji su u prvom redu za prodaju...

Rijeka protiv Hajduka na Rujevici u 26. kolu Prve HNL