Obavijesti

Sport

Komentari 176

Kovaču glas ostao na terenu: Došao sam u sobu oko pola 4

Kovaču glas ostao na terenu: Došao sam u sobu oko pola 4
12

Ne znam što je Štimac radio, ali ja sam igračima pokušao vratiti samopouzdanje. Najgore je kad se igrači boje. Ali oni su ispunili sve što smo tražili, rekao je Niko

VIDEO

Nepunih 16 sati nakon veličanstvene pobjede na Maksimiru protiv Islanda, Niko Kovač održao je konferenciju za novinare u hotelu Hilton. Došao je bez glasa.

Imam malo problema s grlom. Slavili smo sinoć. Razumljivo. Svi smo slavili, nadam se da ste i vi. Čini mi se da sam oko pola četiri završio u sobi. Nisam se baš naspavao, ali bit će vremena za to sljedećih dana. Svi smo sretni i zadovoljni što smo napokon uspjeli ono što smo priželjkivali -rekao je Niko Kovač.

O skandiranju navijača

- Lijepo je kad publika skandira tvoje ime. Pitao sam suradnike skandiraju li meni, rekli su mi da da. No nisam ja u prvom planu. Moji dečki su tu i moj stožer koji je u ovih pet tjedana radio maksimalno. Hvala svima koji su nam pomogli. 

- Nismo mogli ni sanjati da će biti onako kao jučer. Dečki su baš sve prebacili na travnjak, sve što smo tražili od njih. Falio nam je taj impuls koji je jučer došao. Svi ste vidjeli da znaju igrati. Ostavili su srce i dušu na terenu.

O reprezentaciji i željama za ždrijeb

- Idemo sad postepeno. Korak po korak. Ova momčad ima veliki potencijal. Imamo dosta mladih igrača, trojicu koji su 34, 35 godina, a svi ostali su puno mlađi. Ako svi budu zdravi, sigurno da će ova reprezentacija biti jedna od najkvalitetnijih.

- Nemam želje za ždrijeb. Ja sam samo želio da odemo na SP. Što god nam ždrijeb donese, pripremit ćemo se. Kao i za Island, samo što ćemo imati više vremena. Važno je da nema pritiska. Imamo šest mjeseci, možemo pripremiti igrače...

Bez komentara o Šimuniću...

- Znao sam da ćete me pitati o Šimuniću. Neću vam odgovoriti koji je moj stav o tome. Zašto bih trebao o tome pričati? Ne trebam sve komentirati. Hvala na razumijevanju. 

O Mandži i crvenom kartonu

- Uvjeren sam da će Mandžo biti na SP-u s nama. Ne mogu zamisliti da ne bude. Imamo svoj sustav, imamo svoje igrače, ovih 25 i još će ih biti. Nitko nije siguran, nitko nije otpisan. Svatko ima šansu dokazati se kroz svoj klub. Što se tiče Mandže, naravno da će biti u sklopu priprema kao i svi ostali.

U grupacijama unutar reprezentacije

- U reprezentaciji su uvijek postojale grupice, ali kad su izašli na teren bili su jedno. Nadam se da će nas to krasiti i ubuduće - kazao je hrvatski izbornik.

Ne želi igrati protiv BiH

- Drago mi je da je i BiH u Brazilu. Znate za moje korijene. To su sve dobri igrači i još bolji dečki. Ali nikako ne bih htio da se susretnemo u Brazilu. Prošli smo na SP, pričekajmo ždrijeb. Ajmo mi dijelom, a ne pričom. Lako je nešto pričati, treba to provesti u djelo - otkrio je Niko Kovač.

Pranjić je čudo

- Vidjeli ste jučer da nismo imali problema niti na jednoj poziciji. To uopće nije problem. Jedan Pranjić odigrao je dvije fantastične utakmice, a bio je "out" iz reprezentacije dvije godine. Znam što to znači i svaka mu čast. Daj Bože da svi igrači budu zdravi, svatko će imati šansu nametnuti se, ne kroz priču, već na terenu.

Nije se stigao javiti Livaji

- Marko Livaja me zvao, nisam se stigao javiti, zvat ću ga. Ispričao mi se i ja sam prihvatio njegovu ispriku.

Bit će opet padova...

- Očekujem da se Hrvatska stabilizira. Ne možemo sad nakon jedne utakmice očekivati da će biti porast. Moramo se stabilizirati i to će sigurno trajati. Bit će opet padova, ali nadam se da ćemo se penjati prema gore. Ovo što smo zacrtali, moj stožer i ja, ovo što smo jučer vidjeli, tome težimo. Moderan, brz, okomit nogomet. 

Ne znam što je Igor radio...

- Nekad te ide, nekad te ne ide. Ne znam što je Igor Štimac radio, ali ja sam igračima pokušao vratiti samopouzdanje. Najgore je kad se igrači boje, kad imate strah u sebi najjednostavnije stvari čine se jako teške. Htjeli smo opustiti igrače, dati im atmosferu i sigurnost. Objasnili smo im da i u slučaju pogreške nikom ništa - dodao je Niko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara