Obavijesti

Sport

Komentari 142

Niko: Očito je da Bog nosi naš dres, samo neka ga i dalje nosi

Niko: Očito je da Bog nosi naš dres, samo neka ga i dalje nosi
1

U dvije utakmice igrači su pokazali zajednički duh, želju, žar i ljubav. Svaka im čast na tome. Dajem im čistu peticu. Idemo sad feštati, rekao je izbornik Niko Kovač...

VIDEO

Hvala svima. Počevši od bivšeg izbornika Igora Štimca koji nas je doveo u ovu situaciju, našim navijačima i mojim dečkima koji su ostavili srce i dušu na terenu. Ponosan sam na svoje igrače, rekao je Niko Kovač za kamere HTV-a.

-  Imamo viziju, imamo cilj. Pokušavali smo ovako igrati i u gostima, ali to nije lako. Ovo je moderan nogomet i vidjelo se ono što nas krasi, tehnika, posjed i lopta koja probija sve linije. Od toga nema obrane - dodao je Niko

Hrvatska je pobijedila Island 2-0 i plasirala se na SP u Brazil sljedeće godine. Iako smo više od poluvremena igrali s igračem manje, Hrvatska je bila dominantna, stvarala je šanse i samo zahvaljujući sreći i gostujućem golmanu, nismo dobili Island s većom razlikom. Složio se s tim i hrvatski izbornik.

- Igrao sam ovakve utakmice, znam kakav je ovo bio pritisak. Od početka smo se dogovorili da ih pritisnemo, stvaramo šanse... Još jednom se pokazalo da nije jednostavno igrati protiv momčadi koja ima igrača manje, govorio sam to i na Islandu. Njihova igra bila je očekivana, duge lopte i ako koja uđe, uđe. Na kraju smo mogli zabiti i četiri, pet golova - rekao je Niko na konferenciji za novinare.

Najtežih mjesec dana u životu

- Svi moji igrači napravili su pravi posao. Svima bih dao peticu. Krasilo nas je ovo zajedništvo. U dvije utakmice igrači su pokazali zajednički duh, želju, žar i ljubav - kazao je Niko i dodao:

- Znao sam da će ovih mjesec dana biti najteže vrijeme u mom životu. Nikad nisam izgubio vjeru u hrvatski nogomet. Kad sam odlazio iz reprezentacije govorio sam da se mora dosta toga promijeniti u našem nogometu, počevši od mladih selekcija. Sad moramo analizirati stvari i promijeniti dosta toga odozdo prema gore - rekao je izbornik.

Lagerbäck mi se ispričao zbog pive

Idemo sad u hotel svi zajedno pa onda feštati s narodom - kazao je Kovač i otkrio što mu je islandski izbornik Lars Lagerbäck rekao uoči utakmice.

- On je veliki gospodin, svaka mu čast. Prišao mi je i ispričao se za onu priču koja je izašla u islandskim medijima. Stvarno je pokazao da je gospodin - dodao je Niko.

Mandžo je zaslužio crveni karton

Nakon utakmice izbornik se odmah ukazao na konferenciji za medije, a jedno od prvih pitanja bilo je da komentira crveni karton Marija Mandžukića.

- Bio je dosta jak prekršaj, mislim da je crveni karton zaslužen iako mi se u prvi trenutak to nije činilo. Vidio sam žar u očima igrača, znao sam da ćemo izgurati do kraja. Ovo danas je bila demonstracija moći. Mandžukiću je žao, no to je tako u sportu. Nadam se da neće biti velika kazna da možemo imati sve ekstra igrače u Brazilu. Vidio se moral ekipe nakon tog crvenog kartona.

Postoje dobri i loši, a ne mladi i stari

- Vjerujem da je ovo tek početak onoga što tek očekujemo. Uvijek sam govorio da ima dobrih i loših, a ne mladih i starih igrača pa tako i izbornika. Imam ideju, imam igrače za to. Potvrdili smo to u mladoj repki, a ovo je ipak korak više. Želim da uvijek igramo ovako kako smo igrali danas, brzo, okomito, borbeno, srčano, moramo pokazati strast, ljubav, zalaganje... Odnosi se to na sve reprezentacije, od U-15 na dalje.

Bog nosi 'kockasto'

Izbornika su pitali da komentira izjave njegovog prethodnika koji je u jednom trenutku rekao kako Hrvatska može do kraja u Brazilu.

- Ha, to je njegovo pravo. Ja idem postepeno, korak po korak. Dečki će biti maksimalno spremni za SP, radit ćemo na tome. Očito je da Bog nosi naš dres, nadamo se da će ga i dalje nositi - zaključio je Niko Kovač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika