Obavijesti

Sport

Komentari 60

Niko Kovač srušio Dortmund, Bayern je osvojio Bundesligu

Niko Kovač srušio Dortmund, Bayern je osvojio Bundesligu
1

Frankfurt je pobijedio Borussiju Dortmund 1-0 i upisao svoju treću pobjedu u nizu. Također, ovom pobjedom je izašao iz opasne zone i "osigurao" Bayernu naslov prvaka

VIDEO

Eintracht Frankfurt je senzacionalno pobijedio Borussiju Dortmund 1-0 i osigurao Bayernu naslov njemačkog prvaka. Osvojio bi ga Bayern bez obzira, slavio je protiv Ingolstadta 2-1 u gostima, ali ovako je slavlje još veće imajući u vidu da je Frankfurt ovom pobjedom porazio Bayernova velikog rivala i izašao iz opasne zone.

Još je jedno kolo ostalo do kraja prvenstva, a Frankfurt drži 15. mjesto s 36 bodova. Momčad Nike Kovača zadnjih 14 utakmica kod kuće nije izgubila kada je vodila na poluvremenu, a niz se nastavio i danas. Punih 80 minuta Frankfurt je držao prednost od 1-0 za veliko slavlje.

Jedini strijelac bio je Stefan Aigner za treću pobjedu Frankfurta u nizu. Sljedeću, odlučujuću utakmicu Kovačeva momčad igra protiv izravnog konkurenta za ostanak - Werdera. Imajući u vidu kako je Stuttgart (također izravni konkurent za ostanak) izgubio kod Werdera prije dva kola primivši šest komada, pitanje je može li Kovač izboriti ostanak u ligi. Nadamo se da može.

Kramarićev Hoffenheim izgubio je protiv Hannovera 1-0, posljednje momčadi Bundeslige koja sigurno ispada iz lige. Poraz mu i nije teško pao, osigurao je ostanak u ligi pošto u zadnjem kolu igraju Werder i Frankfurt.

Bayern prvak četvrti put zaredom 

Robert Lewandowski je sve riješio u prvih pola sata. Prvo je pogodio iz penala u 15., a zatim i u 32. na asistenciju Xabija Alonsa. Do kraja je Moritz Hartmann smanjio na 2-1 (42'), ali dovoljno toliko da Bayern proslavi 26. naslov prvaka pobjedom.

Bayern je osvojio naslov četvrti put zaredom i treći s Pepom Guardiolom na čelu, a Robert Lewandowski će odnijeti titulu najboljeg strijelca. Zabio je 29 golova, a Aubameyang, koji je sljedeći iza njega, je na 25. Prošle godine mu je zamalo promakla, odnio ju je Alexander Meier s 19 golova. Lewa je ostao na 17.

Bayern je tako, nakon ispadanja iz Lige prvaka, barem malo isprao gorak okus u ustima. Još im preostaje i finale Kupa protiv Borussije Dortmund 21. svibnja. I ovdje mogu imati najboljeg strijelca - Thomasa Müllera (4), koji za Henrikhom Mkhitaryanom zaostaje jedan gol.

Rezultati 33. kola Bundeslige:

  • Köln - Bremen 0-0
  • Frankfurt - Dortmund 1-0
  • HSV - Wolfsburg 1-0
  • Hannover - Hoffenheim
  • Hertha - Darmstadt 1-2
  • Mönchengladbach - Leverkusen 2-1
  • Schalke - Augsburg 1-1
  • Stuttgart - Mainz 1-3
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'