Obavijesti

Sport

Komentari 6

Nikola Kalinić: Blackburnu Europa, Liverpoolu naslov

Nikola Kalinić: Blackburnu Europa, Liverpoolu naslov
1

Bivši Hajdukov napadač ne boji se konkurencije u napadu, nego ga samo dodatno motivira. Cilj ove sezone mu je dohvatiti mjesto koje vodi u Europu

VIDEO

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić postao je u ponedjeljak poslijepodne i službeno nogometaš Blackburn Roversa dobivši potrebnu radnu dozvolu. Na taj je način kompletiran transfer 21-godišnjega hrvatskog reprezentativca iz splitskog Hajduka. Kalinić će u Blackburnu imati žestoku konkuranciju u napadu te će se za mjesto u prvoj postavi boriti s Bennijem McCarthyjem, Jasonom Robertsom, Francom Di Santom i Paulom Gallagherom. Međutim, hrvatski se napadač ne boji kunkurenciji i veseli se novom izazovu u karijeri i nadolazećoj sezoni.
- Blackburn je sjajna momčad. Imaju četiri ili pet dobrih igrača u napadu. Većina igrača ima 30 ili više godina, a ja sam mlad i još moram puno učiti. Ne bojim se konkurencije i pozitivan sam što se tiče mogućnosti da zaigram u prvih 11 - rekao je Kalinić za Lacashire Telegraph.
- Nadam se da smo spremni za početak Premier lige i da ćemo pokušati uhvatiti europsku poziciju. Što se tiče prvaka, mislim da će naslov osvojiti Liverpool - objasnio je Kalinić, koji je u 59 odigranih utakmica za Hajduk zabio 32 gola.
Hrvatski se napadač također nada da će mu publika na Ewood Parku dati dovoljno kredita za prilagodbu na novu sredinu, nove suigrače, kao i općenito na život u Engleskoj.
- Svaki dan radim s kondicijskim trenerom u Blackburnu. Imamo dvostruki program, jutarnji i poslijepodnevni, zato što sam dva mjeseca bio bez treninga s ostatkom momčadi - dodao je bivši Hajdukov napadač i nastavio:
- Družio sam se neko vrijeme s Di Santom jer smo došli u Blackburn u isto vrijeme. U sljedećih dan ili dva stići će ovdje moja djevojka Vanja pa ćemo pronaći i neko mjesto za stanovanje. Trenutačno sam još u hotelu.
Kalinić je otkrio i što ga u Engleskoj trenutačno najviše muči.
- Najveći problem mi predstavlja vožnja po krivoj strani ceste (lijevoj), kao i to što je volan, naravno, na krivoj strani. Vjerojatno ću kupiti auto s automatskim upravljačem pa će mi to pomoći da se fokusiram na cestu - zaključio je hrvatski napadač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...