Obavijesti

Sport

Komentari 10

Nikola Karabatić: Hrvatski rukomet je na dobrom putu

Nikola Karabatić: Hrvatski rukomet je na dobrom putu
1

KARABATIĆ UZ NAS Utakmicu Hrvatske i Poljske nisam želio ni gledati, ali tu ste pokazali da ste veliki. Već dolaze i novi talenti, želim vam da nastavite tako, kaže Nikola

VIDEO

Podijelio je “milijun” autograma, toliko je puta i pozirao za fotografije s navijačima, a usput je Nikola Karabatić (33) uspio i povesti PSG do pobjede protiv Zagreba. Velik igrač, ali još veći profesionalac.

- Zagreb je odlična momčad, ima dva dobra golmana, ali ključno je to što su odličan kolektiv, imaju veliko zajedništvo i to mi se posebno sviđa. No tu je i nekoliko igrača koji sami mogu napraviti razliku - rekao je Karabatić.

Život u Parizu te lov na najveće medalje i naslove ne priječi ga da, recimo, zna da je Stipe Mandalinić bio ozlijeđen.

- Pravi igrači su Pavlović, Obranović, sad se vratio i Mandalinić nakon ozljede, Horvat donosi iskustvo... Sigurno sam sad nekoga i zaboravio - nasmijao se Karabatić.

Zagreb je bio samo jedna od postaja na putu do konačnog cilja.

- Došao sam u Pariz da bih osvojio naslov prvaka Europe. S Kielom i Barcelonom već sam bio europski prvak, a sad svakog dana radim da bih u tome uspio i s trećim klubom - najavio je Karabatić.

I u Poljsku je došao po zlato, no poraz od Norvežana, a zatim i čudesna pobjeda Hrvatske protiv Poljske bacili su Francuze na peto mjesto. Rano su se oprostili od turnira.

- Rano? Dobro, pa i nije baš tako rano, može se i ranije ispasti. Ipak smo završili na petome mjestu. Nismo mi u Francuskoj baš navikli na to, ali znali smo da će na ovom EP-u biti teže zbog svih ozljeda koje su nas mučile. Nije to ni bilo loše, ali protiv Norveške smo zeznuli - kaže Nikola.

A onda ih je još zeznula i Hrvatska.

- Nisam ni gledao vašu utakmicu protiv Poljske. Bio sam razočaran nakon poraza od Norveške i nisam imao volje, a kad sam čuo rezultat, nisam mogao vjerovati. Nije mi na kraj pameti bilo da je to moguće, da Hrvatska može dobiti 14 razlike momčad koja je protiv nas bila odlična - rekao je Karabatić i dodao:

- Hrvatska je dokazala da je velika momčad. S nekoliko novih, mladih igrača, ali to je očito momčad koja nikad ne odustaje. I zato je apsolutno zasluženo što je Hrvatska igrala polufinale.

Oduševilo ga je što je Arena bila puna.

- Očito ta medalja s EP-a vuče hrvatski rukomet naprijed, a ja se nadam da će nastaviti ići u tom smjeru. I u Zagrebu ima jako puno talentiranih igrača. Naravno, pred njima je još puno posla, moraju raditi, ali mislim da ste vi u Hrvatskoj na vrlo dobrom putu - zaključio je Karabatić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist