Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nikola Karabatić u lovu na jedinu medalju koju nema

Nikola Karabatić u lovu na jedinu medalju koju nema
1

Ponajbolji svjetski rukometaš u Pekingu je osvojio olimpijsko, a u Švicarskoj 2006. europsko zlato. U Hrvatsku, kaže, dolazi po ono što mu nedostaje

VIDEO

Portugal 2003. donio je naznaku, Slovenija i Atena godinu kasnije potvrdu. Ivano Balić u tim je trenucima bez ikakve dvojbe bio najbolji rukometaš svijeta. A onda je u vrhunskog igrača izrastao Nikola Karabatić. Francuz čije ime tako ne zvuči. Otac je iz Vrsina pokraj Trogira, majka iz Niša, a on igra za Francusku. I to igra jako, jako dobro, toliko dobro da se unazad dvije-tri godine o Baliću govori kao "jednom od dva najbolja igrača na svijetu".
- Drago mi je čuti da se Ivano opravlja, s njim i bez njega ovo prvenstvo ne bi bilo jednako. Velik je igrač i volim se nadigravati s njim - rekao je 24-godišnji Karabatić u razgovoru za Sportske novosti. Kaže da voli igrati protiv Hrvatske, ali još nikada nije protiv Červarove družine igrao u finalu.
- Volio bih da u finalu igraju Hrvatska i Francuska, to je uostalom i realno za očekivati, riječ je o dvije najbolje momčadi koje će se pojaviti na ovom SP-u - misli Karabatić. Prva zvijezda njemačkog Kiela želi igrati protiv Hrvatske, ali čisto sumnjamo da previše naših željno očekuje okršaj s Francuzima. U Pekingu su nas dvaput dobili, a i prije su nam često zagorčavali život. Primjerice, na prošlom SP-u. Izgubili smo samo od Francuza, dobili preostalih devet utakmica i završili na - petom mjestu. No u Hrvatsku stiže jedna nova Francuska. Ako ništa drugo, bez onog nevjerojatnog Bertranda Gillea. Taj je u obrani bio neprelazan, u napadu vrlo, vrlo neugodan.
- Bertrand je bio apsolutno naša najveća snaga pred oba gola! - kaže Karabatić.
- Sigurno neće biti lako pronaći igrača koji će ga biti u stanju naslijediti, ali imamo mi nekih rješenja. Kada je izašao zbog isključenja protiv Hrvatske na OI-u, Balića sam zaustavio ja. Mogu to opet učiniti - dodao je francuski rukometaš.

'HRVATI ME NE VOLE'
U razgovoru za SN Nikola Karabatić se požalio i kako nema osobito prisne odnose s hrvatskim rukometašima.
- Nemam baš pozitivna iskustva s hrvatskim igračima. Postoji neka netrepeljivost, a ne znam zašto je tako. Volio bih imati bolji odnos barem s nekim od hrvatskih reprezentativaca - rekao je Karabatić, koji kaže i kako će se na SP-u u Hrvatskoj "osjećati kao kod kuće".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače