Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Nikola Pokrivač jači od teške bolesti: Dobro sam, super sam

Nikola Pokrivač sjajno se oporavlja nakon presađivanja koštane srži od majke Ane. Bivši hrvatski reprezentativac u kolovozu 2015. obolio je od Hodgkinova limfoma, a bolest mu triput vraćala

Pokrivac
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Super sam, svakog četvrtka moram na kontrolu, ali to mi nije nikakav problem. Ma, uopće ne razmišljam o povratku bolesti. Nogomet više neću igrati, barem ne profesionalno. Upisao sam trenersku akademiju, rekao je Nikola Pokrivač, piše epodravina.

Bivši igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Intera, Rijeke..., nekadašnji reprezentativac, u kolovozu 2015. godine obolio je od klasičnog Hodgkinova limfoma, nakon čega je prošao brojne kemoterapije, pa se u dresu Slaven Belupa pokušao vratiti nogometu. 

NIKOLA POKRIVAČ: 'Ovaj put mi je najteže, ali kći Nika mi daje snagu za pobjedu'

No bolest se vratila, nakon čega je opet morao na kemoterapije, pa i autolognu transplantaciju matičnih stanica, kad je sam sebi donirao stanice. Nije odustao ni nakon što se bolest vratila treći put.

- Kći Nika daje mi snagu, pobijedit ću - rekao je tada.

I pobijedio je.

Sjajno se oporavlja nakon presađivanja koštane srži od majke Ane. 

AUT, Freundschaftsspiel, …sterreich vs Kroatien DRAMA HRVATSKOG IGRAČA Nikola Pokrivač (31): Borim se za život, bolest mi se vratila...

Najgore mu je bilo prva dva mjeseca, kad je bio u izolaciji, obitelj ga je mogla vidjeti samo kroz staklo. Danas Nikola koristi svaku šansu kako bi bio s obitelji i prijateljima. Proteklih dana posjetio je bivše suigrače iz Slaven Belupa.

Kad se pročulo da boluje od teške bolesti, na noge se podigla kompletna sportska Hrvatska.

-  Ne znam koje riječi da biram za te ljude. Svima veliko hvala. Kad sve prođe, kad se izliječim, na drugi ću se način zvahvaliti svima. Ne znam kako, ali hoću nekako - rekao je Pokrivač.

Naši partneri pišu
Message