Obavijesti

Sport

Komentari 0

Nikola Vujčić odlazi iz Maccabija nakon 6 godina

Nikola Vujčić odlazi iz Maccabija nakon 6 godina
1

Nakon što su izgubili u finalu Eurolige, ali i Kupa i prvenstva Izraela, čelnici Maccabija odlučili su zahvaliti svom 211 centimetara visokom centru

VIDEO

Nikola Vujčić je jedan od naših najboljih igrača. Omiljen je u klubu u svakom smislu, i na parketu i izvan njega. Zahvaljujemo mu na svemu što je učinio za klub, stoji u priopćenju Uprave Maccabi iz Tel-Aviva na oproštaju od hrvatskog centra od najvećeg izraelskog kluba.
Kako nagađaju izraelski mediji, Maccabi nije želio produžiti ugovor s Vujčićem jer žele napraviti radikalan rez u momčadi koja je u domaćim natjecanjima doživjela debakl. Izgubili su u finalu i Kupa i prvenstva, što je u izraelskim prilikama za Maccabi ravno katastrofi. No glavni je razlog ipak Nikolina plaća.
- Upravo spremam stvari, do kraja tjedna bi trebao biti u Splitu. Moja karijera u Maccabiju je završena. Glavni razlog je porezni sustav Izraela, prema kojem za svakog stranca koji u Izraelu provede više od pet godina klub mora platiti dvostruki porez - rekao je Nikola, koji je godišnje primao 1,7 milijuna dolara.
Prema tom izračunu, za njega bi Maccabi u sljedećoj sezoni morao izdvojiti oko 5,5 milijuna dolara, čime bi Nikola postao najplaćeniji košarkaš Europe. S obzirom da je proračun Maccabija debelo ispod 20 milijuna dolara, jasno je da je razlaz bio neminovan.
Vujčić je u Maccabi stigao 2001. godine iz Splita, no prvu sezonu je odigrao na posudbi u francuskom Asvelu. Za Maccabi je počeo igrati 2002., a tijekom idućih šest godina dvaput je s Izraelcima osvajao Euroligu (2004. i 2005. godine). U dresu Maccabija je ušao i u europsku košarkašku povijest kao prvi igrač koji je u Euroligi ostvario triple-double. Dogodilo se to 3. studenog 2005. godine, kada je protiv poljskog Prokoma ubacio 11 koševa, imao 12 skokova i podjelio 11 asistencija.
Nikola za sada još uvijek nema kontakata sa zainteresiranim klubovima, no to ga ne brine previše. Iako su se pojavile špekulacije na ruskim internetskim stranicama da Nikola prelazi u DInamo iz Moskve, izglednije su opcije neki od španjolskih ili grčkih euroligaša.
- Želja mi je igrati na visokom nivou, a s obzirom da momčadi još uvijek nisu završile prvenstva, još nisam ni sa kim stupio u kontakt - kaže Vujčić.
Pripreme za sezonu Nikola počinje već u ponedjeljak, a partner na terenu bit će mu nitko drugi doli Blanka Vlašić.
- Već dugi niz godina brigu o mojoj tjelesnoj spremi vodi Joško Vlašić, on najbolje poznaje moje tijelo i potrebe. Trenirat ćemo skupa, a kad Blanka otputuje u Peking nastavit ću sam po Joškovim uputama. Već sam navikao - završio je 30-godišnji rođeni Vrgorčanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu