Obavijesti

Sport

Komentari 12

Niku Kovača je u Frankfurtu dočekao - mali Niko Kovač...

Niku Kovača je u Frankfurtu dočekao - mali Niko Kovač...
1

Za U-11 momčad Eintrachta u napadu igra imenjak novog trenera. Mali Niko Kovač igra za Eintracht u Kreisligi A, a snjim igraju još dva mlada Hrvata

VIDEO

Niko Kovač, to je ime i prezime koje bi moglo obilježiti budućnost Eintrachta iz Frankfurta. Bivši je hrvatski izbornik doveden kao “spastitelj” momčadi koja se ove sezone grčevito bori za ostanak u Bundesligi, a njegov imenjak Niko Kovač trese mreže kao napadač u U-11 momčadi frankfurtskoga kluba.

Mali Niko igra za Eintracht u Kreisligi A, a idućeg bi se tjedna trebao susresti sa svojim imenjakom i prezimenjakom. Nije mali Niko jedini Hrvat koji igra u mlađim uzrastima momčadi Eintrachta. S njim još igraju Ivan Ljubičić i Noah Filip Brdar.

Sigurno će mali Niko Kovač biti jedan od najvećih navijača bivšeg hrvatskog izbornika, koji pred sobom ima tešku misiju. Došao je Kovač u grad u kojemu je više od 18.000 Hrvata. Imaju i svoj list u Frankfurtu, Fenix Magazin, nezavisni hrvatsko-njemački mjesečnik. Svakodnevno se Niko sretne s nekim od Hrvata, pa je tako prije nekoliko dana uoči treninga popričao s našim konobarom koji radi u blizini stadiona.

Proteklih je dana na svaki otvoreni trening Eintrachta dolazilo po nekoliko stotina navijača. Svi oni vjeruju da će Kovač uspjeti u svojem naumu i da će njihova momčad i iduće sezone igrati u najjačem društvu njemačkog nogometa. Danas Niku i Roberta Kovača čeka prva utakmica, gostovanje kod Borussije M’gladbach. Domaćin je u borbi za Ligu prvaka i jasno je kako će braća Kovač imati “vatreno krštenje” na Borussia-Parku.

- Moramo mobilizirati navijače i sve u klubu, pokazati jedinstvo u kratkom vremenu - rekao je prije nekoliko dana Niko i dodao:

- Znam da je vrlo teška situacija, ali možemo ispuniti naše ciljeve. Moram vidjeti s igračima gdje su ti problemi. Sve ćemo ubrzo vidjeti na terenu.

Eintracht je nakon 25 odigranih kola na 16. mjestu, to je pozicija koja donosi dvije utakmice play offa za ostanak u prvoj ligi.

Za mjestom koje donosi siguran ostanak u prvoj ligi Nikina momčad zaostaje samo dva boda.

Ima Eintracht samo jednu pobjedu u 2016. godini, zabio je samo dva gola u posljednjih pet utakmica. Kriza je velika, ali s Kovačima bi trebali doći bolji dani. S tribina bi Niku mogao bodriti i njegov mali imenjak, možda buduća zvijezda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika