Obavijesti

Sport

Komentari 118

'Nisam gledao Dinamo i Lokose jer me ne zanimaju prijateljske'

'Nisam gledao Dinamo i Lokose jer me ne zanimaju prijateljske'
1

Istra je bila tvrd orah, ali mi smo odmah dali gol, kasnije je bilo puno lakše. Bilo je jako sparno, teško je bilo trčati, ali na koncu su najvažnija tri boda, sada nam slijede Osijek i Rijeka, rekao je Ante Erceg

VIDEO

Hajduk je na Poljudu bez ikakvog stresa došao do pobjede nad Istrom 1961 od 2-0 i tako se ponovno primaknuo Dinamu na tri boda zaostatka poslije sedam odigranih kola. Joan Carrillo zadovoljan je viđenim.

- Utakmica je došla za nas u ne baš najbolje vrijeme, nakon iscrpljujuće utakmice protiv Evertona. Imali smo mogućnost za još dva gola, nismo ih postigli. U drugom dijelu smo pali zbog umora i vrućine, morali smo se malo bolje posložiti.

Carrillo: Kod nas nema nesuglasica

Najavili ste pohod na Ligu prvaka. Kako ćete bez Vlašića koji odlazi?

- Prije svega nisam siguran da Nikola odlazi. Mi se natječemo na dva kolosijeka i učinit ćemo sve da budemo što bolji. Reakcija momčadi je jako dobra.

Imate dosta širok kadar?

- Jako bitno jer igramo na dva fronta, svi moraju biti spremni dati svoj doprinos. Zadovoljan sam kadrom koji imam na raspolaganju.

Jeste vi odredili da Erceg puca kazneni udarac?

- Trebao je pucati Erceg, ali kako je on već zabio, dao je Nikoli da puca. To je ta momčad o kojoj vam pričam... Pričalo se o nesuglasicama u svlačionici, ali to ne stoji.

Slijede vam Osijek pa Rijeka?

- Nakon Osijeka imamo pet utakmica kod kuće. U prvom dijelu smo uglavnom igrali vani, sada igramo kući, i to je za nas dobro. Svi su bodovi važni, i ovi danas i protiv Osijeka i protiv Rijeke. Možda si neku utakmicu planirao pobjedu i kad se najmanje nadaš dogodi se iznenađenje. A nama je svaki bod bitan.

Zašto je sudac potjerao vašeg pomoćnika na tribine?

- Neke odluke sudaca ne bi trebalo komentirati, rade težak posao, a radilo se o nesporazumu. Mi imamo strategiju kad je korner ne radimo izmjene, jer ne zna novi igrač što i kako. U momentu kada je Toma trebao mijenjati Savvasa, nismo htjeli mijenjati. Ništa posebno.

Hoćete li stići na referendum i kako ćete se izjasniti

- Zadržao bih mišljenje za sebe. Ja sam Katalonac i Španjolac. Jedan narod mora imati priliku za izraziti mišljenje.

Jeste zadovoljni što ste napravili do prve stanke?

- Bilo je dosta komplicirano jer smo igrali uglavnom u gostima, pa još i EL, jako je teško vratiti igrače u formu. Jako sam zahvalan klubu jer su ta putovanja bila dobro organizirana... Analizirajući sve, moglo je biti i bolje, ali bitni su bodovi... Važno je da napredujemo, bio bih zadovoljniji da smo dobili sve, ali to je jako teško.

Kako ćete provesti pauzu?

- U pauzi ćemo nekima dati odmor, nekih 15-ak će ostati trenirati. U srijedu imamo brinu utakmicu Hajduk 2 i Dinamo 2, treniramo do četvrtka, to će biti taktički treninzi... Za vikend ću u Španjolsku, želio bih vidjeti sina.

Je li Erceg najbolji igrač Hajduk u ovom dijelu sezone?

- Pitali su me je li Erceg igrač za reprezentaciju. On je igrač koji ima nos za postići gol, on puno toga donosi, ali imamo puno igrača koji su važni.

Sandro Gotal bivši je igrač Hajduka, a večeras je igrao protiv njih.

- Hajduk je prekvalitetan da bi ga mi ugrozili ovakvom igrom. Došao sam pomoći koliko mogu, ali ne možemo se mi nadati bodovima protiv Hajduka, nego protiv Cibalije, Intera, Rudeša. Hajduku želim sreću u nastavku sezone.

Erceg: Nisam gledao Lokose i Dinamo jer me ne zanimaju prijateljske

Hajdukov junak je sjajni Ante Erceg.

- Istra je bila tvrd orah, ali mi smo odmah dali gol, kasnije je bilo puno lakše. Bilo je jako sparno, teško je bilo trčati, ali na koncu su najvažnija tri boda, sada nam slijede Osijek i Rijeka.

Trener je najavio borbu za naslov prvaka?

- Zreli smo za titulu, samo to moramo sebi usaditi u glavu.

Je li trener odredio tko će pucati kazneni udarac?

- Ja sam trebao pucati, ali kako sam već dao gol, pustio sam Niksija.

Zašto je onako pozdravljao publiku kad je izlazio, kao da se oprašta i odlazi?

- Ne znam što se događa, ja mu želim svu sreću.

Jeste li gledali ogled Chelsea i Evertona popodne?

- Malo smo bacili oko.

A Dinamo – Lokomotiva?

- Ne gledam prijateljske utakmice - rekao je Ante Erceg.

Stipica: Divno je biti igrač Hajduka

Dante Stipica komentirao je gol Sigurdssona.

- Mogli smo slaviti i uvjerljivije, bitno je da smo se držali plana. Trebala nam je pobjeda nakon Evertona, da okrenemo novu stranicu. Mogu zahvaliti ljudima koji su stali uz nas, posebice sa sjevera, primjećuju da dajemo sve za njih.

Kako ste doživjeli hladan tuš nakon zgoditka Sigurdssona?

- U tom momentu ne razmišljaš o sebi, već o momčadi. Bude ti žao jer se vatra iz ničega ugasila. Suvišno je analizirati pogodak, on je protivan zakonima fizike. Sumnjao sam da će šutirati, ali sve se odvilo u trenu, lopta je letjela kao nošena vjetrom.

Struka vas nije proglasila krivim?

- Drago mi je bilo kad sam to čuo. Divno je biti igrač Hajduka, imamo sinergiju i možemo puno toga napraviti.

Raić-Sudar: Mi imamo problema

Trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar rekao je sljedeće:

- Hajduk je zasluženo slavio, riješio je utakmicu u prvom poluvremenu, mi nismo bili dovoljno kvalitetni da vratimo neizvjesnost u drugom dijelu, iako su oni potrošeni nakon europskog ogleda u četvrtak. Hajduk je u pozitivi, mi imamo naših problema i jedva čekamo stanku da se malo posložimo.

Cibalia vam je pobjedom odmakla?

- Nije naš problem samo Cibalia, imamo mi svojih problema, sve ovo što se događa u klubu utječe na moje igrače... Mi smo se uveli u ovu situaciju nakon mirne sezone. Nisam želio da ovako bude. Mogao sam i ja otići, nitko me nije tjerao da ostanem, tako da i ja imam odgovornost.

Kako vidite HNL i borbu za naslov?

- Bit će zanimljivo Hajduk je bolji ove sezone, Osijek se digao, Rijeka će biti okupirana Europom, tu je i Dinamo... Bit će zanimljivo - zaključio je trener poražene momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom