Sport

Komentari 10

Ostovich pala na doping testu! Ništa od novog meča s VanZant

Ostovich pala na doping testu! Ništa od novog meča s VanZant

Američka antidopinška agencija USADA objavila je kako je UFC borkinja Rachael Ostovich pala na doping testu tako što je koristila Ostarine i GW 1516 koji su na listi zabranjenih sredstava. Suspendirana je do siječnja...

Paige VanZant (25) je početkom siječnja 2019. bila bolja od Rachael Ostovich (28) u 'borbi ljepotica', a ni jedna ni druga se nakon toga nisu vraćale u oktogon.

Ostovich je u posljednje vrijeme žestoko trenirala i pripremala se za novu borbu, al na nju će morati pričekati neko vrijeme. Američka antidopinška agencija USADA objavila je kako je Ostovich malo prekršila zakon tako što je koristila zabranjena sredstva. Ona je na testiranju bila pozitivna na čak dvije zabranjene tvari, a to su Ostarine i GW 1516 koji služe za brži oporavak mišića od napora i zabranjeni su od strane UFC-a. 

Prvotno je trebala dobiti jednogodišnju suspenziju, ali je to u konačnici smanjeno na četiri mjeseca. Razlog je taj jer je 2019. bila pozitivna na doping testu, ali u njezinoj krvi je bio pronađen netipičan nalaz koji se uopće ne nalazi na listi zabranjenih tvari. Tada je dobila suspenziju iako nije trebala pa su joj ovaj put izašli u susret.

Seksi Ostovich je posljednju borbu imala još u siječnju 2019. kada je izgubila od Paige VanZant, a suspenzija joj istječe početkom siječnja 2021.

Ostovich je u spomenutoj borbi izgubila polugom na ruci sredinom druge runde. a sve se to dogodilo dva mjeseca nakon što je bila žrtva obiteljskog nasilja. Podsjetimo, tada je prema izvještaju policije u Honoluluu, otvorena istraga zbog fizičkog napada drugog stupnja u kojem su sudjelovali žena i muškarac od 27 godina koji je okarakteriziran kao napadač, a riječ je bio o njezinom suprugu Arnoldu Berdonu.

Najčitaniji članci