Sport

Komentari 10

Ništa od polufinala: Ukrajinka slomila Donnu za sat vremena

Ništa od polufinala: Ukrajinka slomila Donnu za sat vremena

Nakon pobjeda protiv Latvijke Sevastove (6-4, 1-6, 6-3) te Grkinje Sakkari (2-6, 7-5, 1-6), Donna Vekić je u četvrtfinalu turnira u Adelaideu izgubila od Ukrajinke Jastremske 6-4, 6-3 za sat i devet minuta igre

Nakon dva teška meča, jednostavno više nije išlo. Donna Vekić (23) izgubila je od Ukrajinke Jastremske (19) u australskom Adelaideu sa 2-0 u setovima (6-4, 6-3). Vrlo dobar meč je odigrala Ukrajinka i iskoristila sve Donnine poklone za glatki ulazak u polufinale turnira.

Naša tenisačica je nakon perfektnog servis gema Jastremske na otvaranju odmah izgubila svoj servis (0-2), ali je i sve ekspresno poravnala (2-2). Prednost servisa držale su i jedna i druga tenisačica sve do trenutka kad je u ključnom gemu naša tenisačica popustila te je Ukrajinka kod 15-40 iskoristila prvu gem/break/set loptu i povela 1-0 u setovima.

Ni u nastavku nije bilo mnogo drugačije. Obje su tenisačice bile dobre na svojem servisu, a jedna greška bila je dovoljna da Jastremska prođe u polufinale. Dogodilo se to kod 4-3 za Ukrajinku kad je Donna na prvu break lopticu izgubila servis (3-5), a Ukrajinka je potvrdila pobjedu dobrim servis gemom.

U polufinalu će Jastremska igrati protiv šeste nositeljice, Bjeloruskinje Aryne Sabalenke (21) koja je slavila protiv Simone Halep (28) (6-4, 6-4) sa 2-0 u setovima.

Najčitaniji članci