Obavijesti

Sport

Komentari 5

Ništa od povratka: Thorpe bez Olimpijskih igara u Londonu

Ništa od povratka: Thorpe bez Olimpijskih igara u Londonu
1

Thorpe je posljednju priliku da se kvalificira na OI imao u 100 metara slobodno, no otplivao je loše. Bio je tek 21. u kvalifikacijama te se tako nije plasirao na OI

VIDEO

Australski plivač Ian Thorpe, peterostruki olimpijski pobjednik, propustio je kvalificirati se na Olimpijske igre u Londonu. Posljednju priliku imao je popularni "torpedo" na 100 metara slobodno u australskim kvalifikacijama u Adelaideu.

Otplivao je Thorpe rezultat 50.35, ali bilo je to tek 21. vrijeme kvalifikacija, što znači da je propustio izboriti plasman u polufinale.

Dan ranije Thorpe nije se uspio kvalificirati na OI niti na 200 metara slobodno, disciplini na kojoj je 2004. godine u Ateni osvojio zlatnu medalju s tadašnjim rekordom Igara (1:44.71), ali unatoč neuspjehu ističe da se nema namjeru povući i na radaru ima Svjetsko prvenstvo u Barceloni sljedeće godine i Igre Commonwealtha 2014. godine.

- Kada sam započeo s povratkom, želio sam se vratiti natrag u bazen. Želio sam se utrkivati i ići na Olimpijske igre. I dalje želim sve te stvari. Propustio sam ostvariti veliki cilj, ali želja je i dalje tu - rekao je 29-godišnji australski plivač.

- Razočaran sam što se zapravo nisam uspio utrkivati na način koji bi reflektirao koju sam količinu rada uložio u povratak. Ali ne žalim što sam to učinio. Ali uopće ne žalim što sam pokušao.

Podsjetimo, Thorpe se povukao iz plivanja u studenome 2006. godine zbog, kako je sam naveo, nedostatka motivacije. Tijekom karijere je čak trinaest puta postavljao svjetske rekorde, osvojio je pet zlatnih olimpijskih medalja i 11 zlata na svjetskim prvenstvima. Povratak natjecateljskom plivanju objavio je na press-konferenciji u veljači prošle godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...