Obavijesti

Sport

Komentari 27

Ništa od superduela u Madridu: Čudesni Alcaraz srušio Nadala!

Ništa od superduela u Madridu: Čudesni Alcaraz srušio Nadala!
4

Mladi Španjolac ostvario je pobjedu karijere. Iz trećeg pokušaja potpuno je zasluženo svladao jednog od najvećih ikada. U polufinalu Mastersa u Madridu očekuje ga Novak Đoković

VIDEO

U spektakularnom španjolskom okršaju u četvrtfinalu teniskog ATP Masters 1000 turnira u Madridu, mlada zvijezda Carlos Alcaraz (ATP 9.), koji je u četvrtak napunio 19 godina, nakon dva sata i 17 minuta igre svladao je teniskog velikana i po mnogima najvećeg tenisača svih vremena Rafaela Nadala (ATP 4.) 6-2, 1-6 i 6-3.

Pokretanje videa...

Nadal nakon Roland Garrosa 02:15

Dvoboj je otvoren s tri breaka. Prvog je napravio Alcaraz koji je na 30-40 pogodio fenomenalnu forhend-paralelu, da bi potom Nadal nakon propuštenih 0-40 i tri vezane break lopte, četvrtu iskoristio za rebreak i 1-1. Ipak, Alcaraz potom odmah radi još jedan break za 2-1. No, tu nije kraj agoniji “kralja zemlje” u prvom setu. Kod 4-2 mladi Španjolac radi još jedan break i potvrđuje ga bez izgubljenog poena na servisu za 6-2 i prednost 1-0 u setovima. Omjer winnera je bio 20-2 za Alcaraza.

Poljak ide na Đokovića, Rubljov se namučio protiv Dana Evansa
Poljak ide na Đokovića, Rubljov se namučio protiv Dana Evansa

U drugom setu kod prednosti 1-0 za Rafu, Alcaraz se ponovno suočava s tri vezane break lopte, no ovog puta je gem izvukao u svoju korist. No, u trećem gemu na 30-15 dogodio se ključan trenutak drugog seta. Željom da obrani napad Nadalovim forhendom, deveti tenisač svijeta krivo staje na lijevu nogu i potom potpuno pada u igri.

ATP Masters 1000 - Madrid Open

Do kraja seta na terenu se nalazi potpuno neprepoznatljivi Alcaraz. Na svom servisu osvaja samo jedan poen, iskusni Španjolac radi dva breaka i zaključuje set sa 6-1. Čak ni Rafa nije odigrao toliko spektakularno. Dapače, završio je set s tri winnera. Treba dodati i da je sredinom seta jednom gledatelju s tribina pozlilo te se meč prekinuo na 10 minuta.

Nadal uz puno muke pobijedio Goffina: Igrali 3 sata i 13 minuta
Nadal uz puno muke pobijedio Goffina: Igrali 3 sata i 13 minuta

U odlučujućem setu Carlos je opet bio onaj stari. Doći do break lopte više nije bilo tako jednostavno kao u prva dva seta. No, tko je do nje došao, taj ju je i iskoristio. Ključni trenutak trećeg seta bio je četvrti gem kad je Nadal na servisu nanizao s pogreškama te je Alcaraz došao do breaka bez izgubljenog poena.

Do kraja meča je sve svoje servis-gemove odradio bez spašavanja break-lopte i osvojio set 6-3. Spektakularan forhend-winner na meč loptu bio je samo šlag na tortu fenomenalnog meča. Interesantan je podatak da Nadal u cijelom meču nije imao nijedan bekend-winner.

ATP Masters 1000 - Madrid Open
Mektić i Pavić ispali s Mastersa
Mektić i Pavić ispali s Mastersa

Alcarazu je ovo prva pobjeda u trećem međusobnom okršaju protiv Rafe, a ovom pobjedom izborio je najiščekivaniji dvoboj u teniskom svijetu. Naime, u polufinalu čeka ga prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković.

U večernjem terminu igrat će se još dva četvrtfinalna dvoboja. u 20 sati obračunat će se Stefanos Tsitsipas i Andrej Rublev, a poslije njih Felix Auger-Alliassime i Alexander Zverev.

ATP Masters 1000 - Madrid Open
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...