Obavijesti

Sport

Komentari 9

Nitko kao Bušlje! Naš kapetan daleko je najuspješniji igrač...

U subotu u 10 sati Hrvatska će se protiv Mađarske boriti za broncu, novu svjetsku medalju s kojom bi nastavila strašan niz osvajanja kolajni na planetarnim smotrama

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u subotu (10 sati) kreće u borbu za broncu na Svjetskom prvenstvu. Izabranici Ivice Tucka sučelit će se Mađarskoj, tražiti sedmu uzastopnu medalju sa svjetskih prvenstava.

Naši vaterpolisti osmi su se put našli u polufinalu SP-a zaredom i na ovom turniru nastavili kontinuitet uspješnih rezultata, samo još treba dohvatiti broncu.

A priča dana naš je kapetan Andro Bušlje (33). Ikona hrvatskog vaterpola kreće u pohod na svoju sedmu medalju sa svjetskih prvenstava, a već je i s dosadašnjih šest odličja (zlata 2007. i 2017., srebro 2015., bronce 2009., 2011. i 2013.) daleko najuspješniji vaterpolist u povijesti ovog natjecanja.

Varga igra sa slomljenim prstom

Po pet medalja sa svjetskih prvenstava imaju Srbin Slobodan Nikić (tri zlata, po jedno srebro i bronca), ali i naš Maro Joković (dva zlata, srebro, dvije bronce), koji bi se današnjom broncom našao na drugome mjestu najboljih svih vremena. Bušlje i Joković zato imaju dodatan motiv, dva naša ključna aduta igraju za sebe, Hrvatsku, ali i za povijest.

Hrvatsku i Mađarsku svi su vidjeli u finalu (Srbija je došla u pričuvnom sastavu), ali dvije svjetske velesile “ratuju” za broncu. Tamas Märcz naslijedio je Tibora Benedeka i bitno podigao igru njihove reprezentacije. Najopasniji su po desnoj strani, gdje igraju Gergo Zalanki i Marton Vamos, tu je i zanimljiv centarski par Balazs Harai i Tamas Mezei, dok im lider i kapetan Denes Varga igra sa slomljenim prstom.

Hrvatska, također, traži medalju s velikog natjecanja petu godinu u nizu, a “barakude” su već pokazale kako u susretima za broncu nemaju problema s motivacijom. Kao i prošle godine, kad smo u dvoboju za treće mjesto u Europi uz uvjerljivu partiju srušili Italiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu