Sport

Komentari 5

'Nitko ne voli igrati protiv Dinama zato što smo odlični'

'Nitko ne voli igrati protiv Dinama zato što smo odlični'

Prekjučer smo vježbali na treningu kontre i prolazak iza leđa i kada je prema mom igraču dolazila lopta, malo sam zastao i pogledao preko ramena osjetivši da će on dati povratnu, opisao je Jakić početak akcije za pobjednički gol

Ovo je nagrada za cijelu momčad, osobno mi je došla kao velika premija. Nisam očekivao da ću nakon burnog perioda sada u Dinamu igrati osminu finala Europske lige. Zahvalan sam momčadi što mi je omogućila da se osjećam kao doma, rekao je Stefan Ristovski nakon i druge Dinamove pobjede nad Krasnodarom i prolaska među najboljih 16 klubova Europske lige s ukupnih 4-2.

- Kad imate pozitivan rezultat, ne možete se tek tako otvoriti, stali smo u blok, na vrijeme postigli gol i završili utakmicu kako treba. Nadamo se sada produžiti ovu seriju jer to možemo i zaslužujemo. Imam li želju za ždrijeb? Nemam, samo da proslavimo ovaj prolaz i sutra ćemo razmišljati.

Kristijan Jakić odradio je praktički cijeli posao za pobjednički gol Oršića.

- Prekjučer smo vježbali na treningu kontre i prolazak iza leđa i kada je prema mom igraču dolazila lopta, malo sam zastao i pogledao preko ramena osjetivši da će on dati povratnu. Oduzeo sam je, dao povratnu iza leđa koju je najteže braniti i Oršić je zabio za pobjedu. Danas sam ja bio pokretač, prošli put Bruno.

Rusi gotovo da nisu stvorili ozbiljnu priliku.

- Ni u Rusiji nisu imali neke velike prilike. Izjavili su da nitko ne voli igrati protiv Dinama jer smo organizirani, igramo dobru obranu o čemu svjedoči i podatak o malo primljenih golova u Europi i potvrdili smo da smo odlična ekipa. Smanjili smo Rusima šanse za gol na minimum - rekao je Jakić u završio:

- Sretni smo zbog trenera, navijača, svih u klubu, ali nećemo stati ovdje, idemo proći i osminu finala.

Strijelac Oršić malo je zabrinuo sve jučer zbog problema s leđima.

- Danas je sve srećom bilo dobro. Znali smo da su prema naprijed jako dobri i da kombiniraju u sredini, gdje smo se htjeli skupiti i pustiti ih na stranu te čekati kontru koja nam je najjače oružje. Možda su oni u drugom poluvremenu imali veći posjed lopte, ali i općenito u obje utakmice.

S 14. europskim golom Oršić je stigao na korak do Dinamovih legendi Zambate i Cvitanovića koji imaju po 15.

- Idemo malo po malo. Ždrijeb? Nemam želje.

Najčitaniji članci