Sport

Komentari 1

'Nitko nije očekivao takav start ka Euru, srušili smo rekorde...'

'Nitko nije očekivao takav start ka Euru, srušili smo rekorde...'

U Finskoj smo pobijedili, ali bilo je jako teško. Čeka nas isto tako težak susret kao protiv Austrije te moramo biti maksimalno oprezni, kaže Boško Šutalo

Hrvatska reprezentacija do 21 godine u petak u Varaždinu dočekuje Austriju. Mini "Vatreni" zasad su stopostotni, sa šest pobjeda i na putu ka plasmanu na Europskom prvenstvu. Tri dana nakon Austrije u Varaždin stiže Finska i dvije pobjede Hrvatsku bi maksimalno približile Euru.

- Utakmica s Austrijom jako je važna. Već smo ih pobijedili, ali ovaj će dvoboj biti drugačiji, oni će biti puno jači i motiviraniji, jer nemaju što izgubiti. Mi se nakon svojih šest pobjeda želimo što prije plasirati na Europsko prvenstvo tako da će biti zanimljivo. Dat ćemo sve od sebe i ići po tri boda - kaže Boško Šutalo, igrač Tudorove Verone.

- U Finskoj smo pobijedili, ali bilo je jako teško. Čeka nas isto tako težak susret kao protiv Austrije te moramo biti maksimalno oprezni. Nitko nije očekivao da ćemo ovako startati, no kvaliteta ove momčadi nije upitna, sa svakim okupljanjem sve smo bolji. Srušili smo neke rekorde i nastojat ćemo pobjeđivati i postavljati nove.

Hrvatska obrana ima nekoliko sjajnih mladih igrača, među njima je i Mario Vušković.

- Osjećaj je sjajan, dobra smo momčad, dobra klapa i moramo odraditi ove dvije utakmice na najbolji mogući način i osvojiti svih šest bodova. Očekujemo da će nas Austrija napasti od prve minute jer njima igra samo pobjeda, a mi moramo ući od prve sekunde s maksimalnim pristupom. U momčadi vlada zajedništvo kroz cijeli ciklus i moramo tako nastaviti. Ne smijemo podcijeniti ni Fince, ali prvo moramo misliti na Austriju - rekao je bivši hajdukovac.

Inače, u posljednjem kvalifikacijskom nastupu Hrvatska U-21 je u gostima pobijedila Austriju 3-1, dok je ranije slavila na gostovanju kod Finske s 2-0.

Najčitaniji članci