Obavijesti

Sport

Komentari 59

Nižić: Bjelanović se iživljavao na meni i unosio mi se u lice...

Nižić: Bjelanović se iživljavao na meni i unosio mi se u lice...
4

Navijači, lažu vas, nikad nisam odbio igrati za Hajduk, rekao je Zoran Nižić. Odmah se javio Hajduk koji je objavio kako je Nižić odbio više nego dvostruko bolje uvjete novog ugovora

VIDEO

Prije ili kasnije i to se moralo dogoditi, kapetan Hajduka Zoran Nižić dugo je šutio i trpio kritike i uvrede zbog navodnog ''odbijanja'' igranja, a njegovo famozno ''ne osjećam se spreman'', preraslo je u svojevrsnu trakavicu koju je svatko tumačio na svoj način, i uzimao sebi za pravo suditi mu.

Od Osijeka kada se ozlijedio, preko Slavije koju je propustio zbog viroze, pa sve do Gorice, Nižić je šutio, a informacije su curile na kapaljku...

Sad se odlučio obratiti javnosti, prije svega da navijači čuju njegovu verziju priče, koja se uglavnom poklapa s onim što smo pisali u zadnje vrijeme, a u potpunoj je suprotnosti s onim što su nam o slučaju Nižić govorili iz kluba. 

HNK Hajduk - HNK Cibalia

Tjerali su me na put, a imao sam temperaturu'

- Protekle tjedne proživljavam najteže dane u svojoj karijeri, čitam i slušam svakakve neistine o sebi i svom ponašanju. Šutio sam, ali očito se sam moram obraniti od neistina. Nikada nisam odbio igrati za klub. Proteklih tjedana ne igram jer nisam ni fizički ni psihički spreman igrati utakmice. Tijekom utakmice u Osijeku ozlijedio sam Ahilovu tetivu, a dok sam se oporavljao dobio sam visoku temperaturu. Iako sam se liječio prema uputama klupskih liječnika, pred uzvratnu utakmicu sa Slavijom, u takvom stanju sam bio prisiljen ići do kluba kako bih dokazao da nisam u stanju ići na put, a kamoli igrati.

- Bez obzira na to, sportski direktor je neobjašnjivo inzistirao da spremim stvari i pođem na put. Ponavljam, bez obzira na moje fizičko stanje, temperaturu i slabost. Takvo ponašanje, kao i cjelokupan odnos i iživljavanje prema meni u posljednjem periodu, izuzetno me povrijedilo - kazao je Nižić

Nakon prve utakmice protiv Steaue pisali smo o svađi u Hajdukovoj svlačionici, kad je sportski direktor Saša Bjelanović pred svim igračima napao Nižića, no dan kasnije on je to demantirao riječima kao je sve medijski prenapuhano, da je to bio samo ''normalan sastanak'', a mnogi su bili spremni optužiti nas za rušenje atmosfere i Hajduka.

Iako se, eto, na koncu pokazalo kako se incident doista i dogodio. 

Osijek: 1. kolo Hrvatski Telekom Prve HNL, NK Osijek - HNK Hajduk

'Osramotio me pred svima, izgubio sam 3,5 kile'

- Na sastanku u svlačionici, na kojem mi je sportski direktor rekao kako nisam vrijedan biti kapetan, kako odustajem na prvi problem, unio mi se u lice, izvrijeđao me i osramotio ispred cijele svlačionice, iako nisam napravio ništa osim liječio se, a na što vjerujem da imam pravo. Valjda je po priručniku trebalo neko ''žrtveno janje'' pa mi je na tom sastanku priopćeno kako mi oduzimaju kapetansku traku, koju sam zaslužio krvavim radom. Koliko god mi je bilo teško, ni tada nisam reagirao.

- I da odmah bude jasno, to nije bio nikakav ''normalni sastanak'' u svlačionici. Nisam u svlačionici od jučer, prošao sam svakakvih trenutaka, a za mene je ovo bio jedan od najgorih trenutaka u životu za koji ni do danas ne modu vjerovati da se dogodio. Jasno je da me takvo ponašanje pogodilo i utjecalo na moje psihičko stanje. Nakon toga, u dva dana sam izgubio 3,5 kilograma, što je u mom slučaju mnogo. Posljedica viroze i takvog šoka bila je da sam se osjećao slabo, malaksalo i rastrojeno i naravno da nisam bio ni približno spreman igrati utakmice - dodao je Nižić.

Sve navedeno kulminiralo je dodatnim zdravstvenim problemima za koje Nižić ima i medicinsku dokumentaciju.

I zbog toga se želio obratiti navijačima. 

'Kako da igram, a ne mogu stajati?'

- Dragi navijači, onaj trenutak kada izađem pred pun stadion koji se ori od vaših glasova veličanstven je. Svaki put ostavim toj travi svoje srce, a onda svoje tijelo. Kako da igram? Nisam mogao voziti ni stajati na nogama. Zanimljivo je da se nitko nije izjasnio o mojem zdravlju. Ono što su vam prezentirali jest da ''nisam spreman'', da odbijam igrati, i naravno da ispada da ne želim. Ali istina je drugačija. Zbog pada imuniteta ponovno sam dobio temperaturu i jake glavobolje te završio na Križinama uoči zadnje europske utakmice. Doktor me želio ostaviti u bolnici neko vrijeme, dok se ne oporavim, sumnjajući u meningitis.

- Hvala Bogu, daljnje pretrage (krv, urin, rendgenske snimke) pokazale su da je riječ o upali sinusa, spojili su me na infuziju i poslali na kućnu njegu. Naravno da nisam mogao igrati protiv Gorice u nedjelju niti je itko od stručnog osoblja doveo to u pitanje. Za sve postoji medicinska dokumentacija i liječnička služba kluba to može potvrditi.

- Mnoge utakmica odigrao sam s bolovima, dokle god sam moga trpjeti, igrao sam. Meni je, više nego ikome, žao jer je Hajduk ispao iz Europe, jer Hajduk gubi, jer nisam mogao pomoći. Žao mi je zbog svega što se događa u klubu, ali nepošteno je prebacivati krivnju na mene.

Ne tako davno u 24sata smo napisali što se događa s Nižićem i koja je pozadina cijele priče, odnosno, što stoji iza neispunjenih obećanja kapetanu, te koje je garancije tražio od aktualnog vodstva kluba. 

Navijači, lažu vas, nikad nisam odbio igrati za Hajduk

- U Hajduk sam došao i trenirao četiri mjeseca bez ugovora. Do mjesta u prvoj momčadi i svega ostaloga došao sam sporije od mnogih, ali isključivo sam, i svojim igrama. Nijedan korak nisam preskočio. I sada kad sam prema svima ''njima'' najbolji Hajdukov igrač, daleko sam od najplaćenijih, ali to nije problem, jer nikad nisam gledao druge dok sam ja bio zadovoljan. Problem je neznanje, neodgovornost i nepridržavanje dogovora. Više puta sam trebao biti prodan, isto toliko puta me Hajduk odbio prodati.

- Nisam radio drame, nisam prijetio, nikoga nisam zvao, ma koliko mi ti transferi rješavali sigurnost za mene i moju obitelj i ma koliko god mi bilo teško. Zamislite situaciju kada mi netko nakon što dovode dva stopera, kaže da nema adekvatnu zamjenu, a sad nas je pet u momčadi. Kada se netko ''iznenadi'' što je došla ponuda za mene 1. kolovoza.

- Ja nisam netko tko odlazi iz Hajduka na ''prvi zov eura''. Pa čak si u Jugoslaviji s 28 mogao ići u inozemstvo. Isto tako ispada da tražim da me puste besplatno. U zadnjih 20 godina za nijednog stopera osim Tudora nije stigla veća ponuda od 1 milijun eura. Sjećate se Maloče i njegov situacije? Na kraju je otišao za 75.000 eura. Kada te netko prevari, zezne transfer života, a nakon toga odgovori: ''Prodat ćemo te kada ispadnemo iz Europe, a ne kasnije od 31.8.'', ti vjeruješ što čuješ, ali kažeš u redu, obvežite se na to i tako da mi od 1. rujna ponudite ugovor u skladu s onim što govorite da mislite o meni. E onda nastaje problem. Tu shvaćam da ću ponovno biti prevaren. Najbolji sam kada se radi o transferu, ali ne i kad se daju ugovori. Zašto je klubu problem obavezati se da ću imati plaću na razini najboljih, i to tek ako se ne obistini obećanje da će me prodati.

Sve ovo Nižić je želio iznijeti zbog navijača, ali svoje obitelji i sebe. 

- Moja obitelj i ja prošli smo težak i najduži put. Zbog svoje obitelji dužan sam ponašati se odgovorno. Hajduk je moj klub, šutim, trpim i radim, ali ne doživljavam nakon svog tog truda da netko s mojim imenom pokriva svoje greške. Nikad nisam odbio igrati za Hajduk. Svoga ugovora se držim i čim ozdravim, bit ću na raspolaganju treneru. Svoje mjesto u Hajduku, kao i kapetansku traku zaslužio sam svojim radom, i ne preskačući stepenice – zaključio je Nižić.

Hajduk: Nižić gleda svoje sitne interese

Nakon istupa Zorana Nižića, koji je ispričao svoju stranu priče zašto u proteklim utakmicama nije igrao za splitski klub, javio se i službeni Hajduk s priopćenjem koje je osvanulo na službenoj stranici. 

Priopćenje Hajduka:

'Duboko smo razočarani današnjim medijskim nastupom našeg igrača Zorana Nižića te ujedno i pokušajem manipulacije javnosti u cilju postizanja bolje pregovaračke pozicije u odlasku iz Kluba, jer je očigledno da je ovdje samo o tome riječ.

HNK Hajduk je cijelo ovo vrijeme izuzetno uvažavao Zorana i gotovo svakodnevno komunicira s njim s ciljem pronalaženja rješenja koje bi bilo prihvatljivo za njega i Klub, maksimalno ga štiteći u javnosti od samog početka događaja.

Međutim, moramo istaknuti nekoliko ključnih činjenica:

- Klub nije odbio ponudu za odlazak igrača, već je zatražio drugačije vremenske rokove zbog Nižićeve kvalitete te važnosti kao lidera i kapetana momčadi prije utakmica koje su od velikog značaja u ovom dijelu sezone. Da se udovolji igraču Klub je bio spreman istog trenutka potpisati ugovor s najkasnijim datumom realizacije transfera 31. kolovoza, čak i bez obzira na mogući ulazak u grupnu fazu Europske lige, na što zainteresirani klub nije pristao. Nažalost, zbog navedenog razloga uvjeti transfera nisu bili dogovoreni, a to se sve događalo prije europske utakmice sa Slavijom u Sofiji. I tek nakon toga kreću zdravstveni problemi koje je Zoran naveo u svom istupu.

- Neovisno o transferu, a u nastojanju da ga zadržimo u Klubu i samim time motiviramo, ponuđeni su mu više nego dvostruko bolji financijski uvjeti od postojećeg ugovora što je igrač i dalje smatrao nedovoljnim.

- Tijekom komunikacije igrač je u više navrata instruiran od „dobronamjernih savjetnika“. Komunicirao je da nije spreman igrati i kao razlog toga je navodio situaciju vezanu uz transfer o čemu Klub ima i pisane dokaze.

Sve se to događalo prije sastanka s igračima uoči prve utakmice 3. pretkola Europske lige protiv momčadi FCSB, a koji je na koncu kulminirao oduzimanjem kapetanske vrpce. Na spomenutom je sastanku u svlačionici, a na kojem su sudjelovali svi igrači, stručni stožer, predsjednik Uprave i sportski direktor, unatoč činjenici da je bio u normalnom trenažnom procesu, ispred svih sudionika sastanka izjavio da nije spreman igrati i kapetanski voditi momčad u susretu protiv FCSB.

Indikativno je da se istup događa u trenutku kada Klub nije odobrio posljednja nerealna traženja igrača za novi ugovor. HNK Hajduk, u ovom rezultatski zahtjevnom trenutku prve momčadi, treba igrače koji su se spremni 100 posto podrediti Klubu i sportskom uspjehu, a ne gledati svoje sitne interese napadajući djelatnike Kluba koji odgovorno i požrtvovno rade svoj posao. Ne želimo ulaziti u daljnje polemike s igračem preko medija te ćemo i dalje konstruktivno tražiti rješenje koje je prihvatljivo i Nižiću i Klubu.'

Jasmin Huljaj

predsjednik Uprave HNK Hajduk

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu