Obavijesti

Sport

Komentari 0

NLB: Maksimalan učinak hrvatskih klubova u 4. kolu

NLB: Maksimalan učinak hrvatskih klubova u 4. kolu
1

Zadrani su slavili u Širokom Brijegu, Zagreb je u Trnskom napravio pravo malo čudo protiv FMP-a, a Splićani nastavili niz pobjeda

VIDEO

Tri hrvatska predstavnika u regionalnoj košarkaškoj ligi na parket su izašli u subotu, a Cibona svoju utakmicu igra sutra. Zadrani su prekinuli mini-niz od dva poraza, a Split pobijedio i treći put zaredom. Nakon četiri kola Splićani imaju tri pobjede, jednu više nego u cijeloj prošloj sezoni. Do druge pobjede došao je i Zagreb, i to protiv snažnog Železnika. Junaci pobjede su Kruno Simon i Jakov Vladović.

ŠIROKI PRIMA PIVO - ZADAR 79-84 (16-20, 21-30, 23-12, 19-22)
Nakon bure koju je sredinom tjedna svojim odlaskom/ostankom izazvao Aco Petrović, Zadar je u subotu dobio drugu utakmicu ove sezone. Zadrani su 84-79 pobijedili Široki Prima pivo u Širokom Brijegu i ova bi pobjeda trebala donijeti malo mira u klub. Na poluvremenu je Zadar imao 13 razlike, ali i sve prosuo u trećoj četvrtini. U uzbudljivoj završnici bili su Zadrani s(p)retniji i uzeli bodove.
Juby Johnson je zabio 19 koševa, Gečevski dodao 13 uz 8 skokova, a dvoznamenkasti su bili i Lalić (12) i Barać (11). Špralja je sa 20 bio najbolji kod domaćina, Štemberger je zabio 15. Obojica su nekada igrali za Zadar. Ivan Tomas dodao je 16.



SPLIT CO - HELIOS 85-73 (33-27, 9-8, 25-18, 18-20)
Neobično prvo poluvrijeme odigrali su Split i Helios. U prvoj četvrtini sijevalo je sa svih strana i palo je ukupno 60 koševa. U drugih deset minuta - sve 17. U cijeloj priči Split se bolje snašao i nakon 30 minuta imao 14 razlike. U zadnjoj četvrtini trebalo je samo održati prednost, što je 'Žutima' i uspjelo. Trenutačni skor je 3-1, krenulo je odlično...
Amerikanci Akins i Garnett ponovno su bili najbolji pojedinci u splitskoj momčadi. Prvi je zabio 18, drugi 15 koševa. Sjajan je bio Hrvoje Perić sa 17 koševa za 23 minute, a Bugarin Ivanov 'utrpao' je 14. Kod Slovenaca Zerak 14, Ingram i Mihalič 12.

ZAGREB - FMP 81-65 (21-18, 25-15, 16-18, 19-14)
Predvođen sjajnim Krunom Simonom, Zagreb je napravio malo čudo i pobijedio favorizirani FMP. Zagreb je od početka kontrolirao igru, razliku je povećavao i potom koncentrirano održavao i došao do vrijedne pobjede. Beograđani su dobili samo jednu četvrtinu, i to s minimalnih plus 2. Sve ostalo otišlo je na stranu ove večeri sjajne momčadi iz Trnskog.
Kruno Simon je zabio 23 koša, ukrao 5 lopti, izborio 7 faula i bez konkurencije zaslužio epitet igrača utakmice. Odlično je odigrao i Jakov Vladović (19 koševa, 5 asista), a Ante Tomić zabio je 15 koševa i dodao 6 skokova. Kod društva iz beogradskog predgrađa najbolji Erceg sa 24 koša, a jedino je još Samardžinski (12) bio dvoznamenkast.

NEDJELJA (17.30): VOJVODINA SRBIJAGAS - CIBONA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače