Obavijesti

Sport

Komentari 3

NLB: Splićani i Zagrebaši izgubili, velika serija Zadra

NLB: Splićani i Zagrebaši izgubili, velika serija Zadra
1

Zadrani su do pobjede u Jazinama došli u zadnjoj četvrtini, kada šest minuta nisu primili koš. Split je pao u Širokom, a Zagreb u Podgorici

VIDEO

Od tri hrvatska predstavnika u subotnjem rasporedu NLB lige samo je Zadar slavio. Splićani su pali u posljednjim trenucima u Širokom Brijegu, a Zagreb u zadnjoj četvrtini. Zadar je dugo gubio, pa preokrenuo serijom 15-0 u završnici.

ZADAR - VOJVODINA SRBIJAGAS 82-73
Vojvodina je u Jazinama krenula vrlo hrabro. Imali su gosti tri puta šest razlike u prvoj dionici, a Zadar je konačno u vodstvo prešao sredinom druge četvrtine, ali brzo je Vojvodina opet vodila 37-30. Acini igrači su i to preokrenuli serijom 11-3 i došli do 41-40.
Ni u svlačionici Aco nije uspio razbuditi svoje igrače. Vojvodina je vodila tijekom cijele treće četvrtine, iako prednost niti u jednom trenutku nije previše narasla. Tricom Stallwortha u 36. minuti Zadar je konačno prešao u vodstvo. I tada je krenulo. Zadrani su zaigrali obranu 'krvavih koljena' i Vojvodina sljedećih šest minuta nije zabila ni koša! Za to vrijeme Zadar je serijom 15-0 otišao s 67-71 na 82-71 i uzeo bodove. Tek u posljednjem napadu Paunić je konačno zabio za Vojvodinu.
Taj Ivan Paunić zabio je 23 koša, najviše kod Vojvodine, dok je najbolju utakmicu u dresu Zadra odigrao Andrej Štimac. Ubacio je 18 koševa, skočio šest, a asistirao tri puta. I bio odličan u završnici. Gečevski i Brewer dodali su po 13, Stallworth 11.

ŠIROKI PRIMA PIVO - SPLIT CO 79-77
Split je bolje krenuo. Imali su Splićani 17-14, no domaćini su za čas došli na 24-17. U nastavku Split je držao priključak, i to sve do 57-48. U 39. minuti Split je gubio 75-67, a onda je Garnett pogodio za tri. Dva bacanja stavio je Rudež, još tri Sumić i Split je brzo poravnao. S crte je precizan za Široki bio Fajardo, a novo poravnanje donio je opet Sumić iz slobodnih bacanja. Koš odluke u zadnjem je napadu zabio Ivan Tomas.
Marlon Garnett je uz šut 6-14 zabio 19 koševa i bio najbolji strijelac utakmice. No uz to je i izgubio četiri lopte. Čak pet ih je izbugio play Akins, koji je zabio 13 koševa i podijelio sedam asistencija. Ivanov je zabio 15, Stipanović 11, Rudež 10... A Split u cijelini izgubio čak 15 lopti. Budućnost samo osam.

BUDUĆNOST - ZAGREB CO 89-84
Zagrebaši su u Podgorici dugo imali sve, ali nakon 40 minuta ostali su bez ičega. Zagreb je vodio većim dijelom utakmice, a osam minuta prije kraja 'Mravi' su imali pet razlike. Serijom 10-0 u samo tri minute Budućnost je preokrenula. Imali su domaći najviše osam razlike u završnici, što Zagreb više nije mogao dostići. Završilo je 89-84 za osmi poraz Zagreba u 11 utakmica 
Jakov Vladović s 21, Kruno Simon s 20 i Ante Tomić s 18 koševa predvodili su Zagreb, ali nije bilo dovoljno. Bakić je zabio 23, a Otasević 17 za 18 minuta za Budućnost.

TABLICA: 1. Partizan 10-1, 2. C. zvezda 9-2, 3. Zadar 8-3, 4. Hemofarm 7-4, U. Olimpija 6-5, 6. Cibona 6-4, 7. Budućnost 5-6, 8. Vojvodina 5-6, 9. Split 5-6, 10. FMP 5-5, 11. zagreb 3-8, 12. Geoplin 3-8, 13. Helios 2-9, 14. Široki 2-9.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov