Obavijesti

Sport

Komentari 20

NO Hajduka: Rezultat je loš, nezadovoljni smo postignutim

NO Hajduka: Rezultat je loš, nezadovoljni smo postignutim
1

Predsjednik Nadzornog odbora Slaven Marasović smatra kako nije ugrožen projekt 'narodni klub' te da su svi odgovorni za njega. Rezultat prve momčadi nije na razini planiranog, no ide se dalje i napreduje

VIDEO

24sata: Kako ste osobno doživjeli poraz od Rudeša i sve što se događalo tijekom i pogotovo nakon utakmice?

- Bilo je mučno.

24sata: Kako ste doživjeli transparente i povike: ''Uprava odlazi''?

- Potpuno razumijem nezadovoljstvo rezultatom prve momčadi. Navijači su osjetili da je vrijeme da se izraze na taj način i to shvaćam ozbiljno. Oni su bitan dionik ovog kluba, pokretač ovog projekta i jako im je stalo da projekt uspije.

24sata: Kako komentirate uvrede i napade na igrače na ulici i pred stanovima u kojima žive?

- Protiv sam bilo kakve vrste nasilja. Izraziti svoj stav i dati kritiku podržavam, ali nasilje ne odobravam.

24sata: Je li vas iznenadilo što su se navijači, koji su bezrezervno podržavali igrače i klub, okrenuli protiv?

- Ne smatram da su se okrenuli protiv. Siguran sam da im nije bilo jednostavno donijeti odluku da se rezolutnom kritikom javno izraze. Izraz nezadovoljstva ne bi gledao u okviru nekoliko loših rezultata, nego u kontekstu još jednog rezultatskog podbačaja na jesen u HNL-u.

24sata: Kako komentirate priopćenje Torcide?

- Pa opet kao njihovo pravo da se izraze i da pošalju poruke u kojima se iščitava: odgovornost u klubu, podrška projektu i poruka da će ga štititi.

24sata: Neki su skloni ustvrditi kako je ovo umjetno izazvana kriza izvana, kojoj je isključiva svrha destabilizacija projekta 'narodnoga kluba'. Vjerujete li u takvu mogućnost?

- Ne razmišljam o tome. Siguran sam da navijači, udruga NH i svi u klubu imaju isključivo pozitivne namjere, svatko u skladu sa svojim spoznajama i ovlastima. Miran sam jer smatram da svi vjeruju u ovaj projekt i da svi žele postupiti ispravno u ovoj situaciji. Smatram da će nakon ove krizne situacije model dodatno napredovati i postati kvalitetniji. Krize su sastavni dio razvoja svakog ozbiljnog projekta, a pogotovo onih koji su inovativni, jedinstveni i nastaju u okruženju gdje društvo očekuje uspjeh s velikom dozom nestrpljenja.

24sata: Je li ugrožen projekt 'narodnoga kluba'?

- Svi smo odgovorni za njega u skladu sa svojim ovlastima. Ovih dana gledamo i slušamo mnoge koji se kunu u Hajduk, a ne znam koliko su promislili o rezultatima svojih istupa. sve što govorimo ili radimo ne mora govoriti ništa o klubu, ali sigurno da govori nešto o nama. No budućnost će dati najbolje odgovore.

24sata: Jeste li u kontaktu s gradonačelnikom Oparom, koji je predstavnik većinskog vlasnika, i što vam je rekao?

- G. Opara je izašao javno i izrazio svoj stav o klubu. Stalo mu je da klub bude uspješan, počevši od financija do rezultata. Klub je u kontaktu s g. Oparom.

24sata: Predsjednik Ivan Kos je smijenio trenera Carrilla, no navijači traže preuzimanje odgovornosti i još dublje rezove. Što ćete odlučiti, hoćete li tražiti smjenu sportskog direktora i smijeniti predsjednika, ili ćete im i dalje davati podršku?

- NO imenuje i opoziva Upravu. Sportskog direktora i trenera imenuje i opoziva Uprava i za to ne treba suglasnost NO osim ako ugovori ne prelaze kriterije nužne za suglasnost NO. Rekli smo predsjedniku i svjestan je da smo nezadovoljni rezultatom prve momčadi i razvojem na tom polju. Ako svedemo sve na tri osnovna cilja: održivost, razvoj i sportski rezultat (nemojte zanemariti da smo s učinkom B ekipe i radom i rezultatom u Akademiji iznimno zadovoljni), obzirom na to kako je pozitivno odradio prva dva cilja i dio trećega, dobio je podršku da nastavi svoj rad. NO će i dalje savjesno i odgovorno nadzirati sve procese i prema potrebi reagirati u interesu kluba i projekta.

24sata: Kako bi ocijenili dosadašnji rad predsjednika Kosa, s naglaskom na ovu sezonu?

- Rezultatski je prva momčad podbacila, tu smo nezadovoljni, uostalom on i struka se s tim slažu. Ostali segmenti iz njegovog javno objavljenog plana i programa idu jako dobro. Puno procesa od infrastrukture, akademije, organizacije radne zajednice i ostalih procesa koji su pokrenuti, napreduju, a novi procesi se pokreću. Klub se još uvijek nalazi u tranziciji, još i dalje smo u poziciji da kod pojedinih procesa paralelno gasimo požar i gradimo. Svi ti procesi će bitno utjecati i na rezultat prve momčadi. To ne znači da se u ovom trenu zanemaruje prva momčad, dapače. Trenutak kada će klub biti piramidalno složen s čvrstom bazom se približava, a navedeno će nam donijeti i stabilan rezultatski napredak.

24sata: Što mu zamjerate, odnosno, što je mogao bolje?

- Ponavljam, rezultat prve momčadi nije na razini planiranog, no idemo dalje. On je profesionalac koji daje cijelog sebe, a mi smo tu da nadziremo i ocjenjujemo njegov rad. Na jako važnom polju ne napredujemo željenom dinamikom, ali vjerujemo da će uz miran rad i taj segment podići na viši nivo na zadovoljstvo svih. Ako ne bude tako ponovno ćemo sjesti donositi odluke u skladu s onim što vjerujemo da je najbolje za klub. Naravno postoje i druge stvari koje nemaju ovakvu težinu na koju ga pojedini članovi NO ili cijeli NO upozori. On je samostalan u radu, a NO ocjenjuje realizaciju njegovog plana.

24sata: Je li ova momčad preskupa za rezultate koje postiže?

- To je pitanje u prvom redu za struku. Puno je faktora koji utječu na izvedbu igrača tako da je teško ocijeniti potencijal ove momčadi. Pokazali su da mogu puno bolje, ali i loše izvedbe. Očito je da postoji potencijal, ali i problem ili probleme koje struka i igrači trebaju riješiti da pokažu koliko zapravo mogu.

24sata: Zašto je po vama Hajduk upao u krizu? Jesu li ozljeda Marka Futacsa i transfer Nikole Vlašića dovoljan razlog, ili je u pitanju nešto više?

- Smatram da su njih dvojica bili jedni od igrača koji su mogli pokrenuti momčad na terenu tokom same utakmice. Je li to razlog upadanja u krize ili ne, na struci je da to kaže, odnosno analizom pronađe uzrok i rješenje te da naučeno primjene da se u budućnosti ne ponavljaju.

24sata: Je li NO jedinstven u donošenju odluka?

- Nekada da, nekada ne, ali ni ne mora biti. Suprotstavljana mišljenja su čak i poželjna.

24sata: Ako se javi 2.000 nezadovoljnih i zatraže izvanredne izbore, hoćete li se kandidirati za novi NO?

- Nisam razmišljao o ovome, ali vjerujem u ovo što radim i vjerujem da bi se javio, ali za to trebam podršku najbližih.

24sata: Iznenađuje li vas to što su u kratkom roku iz kluba otišli ljudi koji su obnašali vrlo važne funkcije, Jakša Radnić, Milan Prgomet, Aljoša Bašić i Mario Tomljanović? Kako vam je to objasnio predsjednik kluba?

- Nije mi iznenađenje. Predsjednik je iznio objašnjenja za svakog od njih i NO je to primio na znanje. To je unutarnja stvar kluba.

24sata: Je li Hajduk osim u rezultatskoj, i u krizi rukovođenja?

- Ne smatram da je u krizi rukovođenja, ali ako NO zaključi da je tako istražiti će u čemu je problem i shodno tome reagirati.

24sata: Prema nekim najavama Hajduk bi godinu trebao završiti s 40-ak milijuna kuna dobiti. Kakva je financijska situacija u klubu?

- Financijska stabilnost je sve bolja iz godine u godinu i rekao bi da „raste ubrzano“. Rezultat je to koji nije došao sam od sebe, već radom aktualne i prethodne uprave.

24sata: Što bi poručili navijačima, kako planirate vratiti njihovo povjerenje?

- Upoznati ih s onim što radimo i zašto to radimo, a potom pokazati rezultate rada na svakom polju.

24sata: Znamo da pitanje nije u vašoj domeni, no ipak, kada bi Hajduk trebao dobiti novog trenera prve momčadi?

- To je pitanje za upravu i struku, ali znam da intenzivno rade na tome.

24sata: Što očekujete u rezultatskom smislu do kraja sezone?

- Očekujem napredak u igri u skladu s onim što je Predsjednik najavio. Očekujem da nam prva momčad pokaže napredak i da iza toga stoji rezultat.

24sata: Kad će Hajduk biti konkurentan u borbi za prvo mjesto, odnosno, kad očekujete da bi mogli osvojiti naslov prvaka?

- NO radi sve što smatra potrebnim da bi se stvorili preduvjeti za održive uspjehe. Pri tome u prvom redu mislim na ulaganje u Akademiju i sve ostalo što u konačnici s vremenom utječe na rezultat. Dakle, primarni fokus NO je na dugoročnost, na kratkoročnom rezultatu je fokus Uprave. Ponavljam, to ne znači da ga NO zanemaruje jer smo ove godine odobrili povećanje budgeta na tom polju na prijedlog Predsjednika. Samim time Predsjednik i struka nam iznose plan koje rezultate planiraju ostvariti u narednoj sezoni pa je samim time to pitanje za Predsjednika. Najaviti osvajanje naslova zato što to javnost očekuje ne smatram odgovornim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani