Obavijesti

Sport

Komentari 70

Noć zaustavila Čilića i Isnera: Odluka o pobjedniku u subotu

Noć zaustavila Čilića i Isnera: Odluka o pobjedniku u subotu
10

Maratonski meč između devetog nositelja Wimbledona Marina Čilića i 17. Johna Isnera nastavit će se u subotu. Čilić je propustio break i meč-loptu u petom setu...

VIDEO

Hrvati kao da su se pretplatili na mečeve u pet setova. U petak ih je četvero igralo za prolazak dalje. Dodig je slavio dvaput u paru, i ostali su bili slavodobitni, nedostajao je jedino - Marin Čilić. Ali nije uspio završiti meč na terenu broj 1. Bilo je 7-6(4), 6-7(8), 6-4, 6-7(4), 10-10 nakon četiri sata i 21 minutu igre.

Meč je prekinut zbog mraka u 21:19 po londonskom vremenu. Nastavit će se u subotu kao drugi iza 14 sati na istom terenu, nakon meča trećeg kola tenisačica između Caroline Wozniacki i Camile Giorgi. Na teren bi mogli oko 16 sati.

Šahovska partija i tie-breakovi

Težak put imao je Marin u potrazi za petom pobjedom u isto toliko mečeva s Amerikancem. Niti jednu break-loptu gledatelji nisu vidjeli u prva dva seta. Čilić je igrao mirno, bez pogreške i dočekao šansu u 13. igri. Ali Isner je na isti način uzvratio u drugom setu.

Marin lomi Isnera pa gubi novi tie-break

Koncentracija je u trećem setu pala obojici. Isner je prvo spašavao jednu break-loptu kod 1-1, potom još dvije kod 2-2, a i Marin je imao problema na svom početnom udarcu. Ipak, napao je kad je bilo najpotrebnije, slomio je Isnera za 5-4 i odservirao za vodstvo 2-1 u setovima.

Isner, pobjednik najdužeg mjesta u povijesti tenisa, upravo u Wimbledonu, nije posustao u četvrtom setu. Šansi za break nije bilo, ponovno su otišli u tie-break. Čilić je gubio 3-1 pa serijom došao do 4-3, ali tu je stao. Isner dobiva četiri poena u nizu i odvodi meč u peti set.

Drama petog seta pod zadnjim sunčevim zrakama

Iznimno koncentriran bio je Marin usprkos izgubljenom setu. Odlično je otvorio odlučujući set i poveo 3-0 s breakom, ali onda je stao. Isner je prvi put oduzeo servis Marinu u cijelom meču, vratio se na 3-3, ali je potom imao velikih problema kod servisa za 5-5. Marin je izborio prvu meč-loptu, ali poslao je loptu u mrežu. Čupao se Amerikanac i iščupao. Imao je Marin i 0-30 kod vodstva 10-9, ali Isner se odbio predavati. Odluka o sudioniku osmine finala past će u subotu.

Pobjednika u osmini finala očekuje meč protiv jednog od iznenađenja turnira, ukrajinskog Amerikanca Denisa Kudle, koji je nakon gotovo tri sata igre svladao 45 mjesta bolje plasiranog Kolumbijca Santiaga Giralda, 60. tenisača na rang-listi, rezultatom 6-2, 6-7(3), 2-6, 6-1, 6-3.

Watson blizu prvorazredne senzacije

Domaća uzdanica u ženskom dijelu Wimbledona Heather Watson servirala je za meč protiv prve nositeljice Serene Williams pred gromoglasnom podrškom na središnjem terenu All England Cluba. Izgubila je prvi set 6-2, vratila se u drugom osvojivši ga 6-4, pa onda u trećem kod 5-4 bila dva poena udaljena od pobjede. Ali nije izdržala. Serena je sa 7-5 slomila britanska srca.

Suzanne Plunkett/Reuters/PIXSELL

Stopostotni Hrvati u paru

Dobre vijesti iz Wimbledona stigle su u konkurenciji muških i mješovitih parova, gdje su sve četiri kombinacije s Hrvatima izborile sljedeći krug. Posebno je teško bilo Ivanu Dodigu odnosno Mati Paviću.

Dodig i Brazilac Marcelo Melo nakon pet setova svladali su Santiaga Gonzáleza i Mariusza Fyrstenberga 7-6, 6-7, 2-6, 7-6, 6-4 i izborili treće kolo, gdje ih čeka bolji iz dvoboja parova Cabal/Farah i Marray/Nielsen.

Ivan je kasnije igrao i prvo kolo mješovitih parova s hrvatskom Australkom Ajlom Tomljanović te također slavio protiv Skupskog i Raymond, para s pozivnicom. U drugom kolu čekaju ih treći nositelji Matkowski i Vesnina.

Pavić i Amerikanac Michael Venus imali su dva seta prednosti protiv Rama i Klaasena, 14. nositelja, koji su odveli meč u peti set, ali i izgubili 7-6, 6-4, 3-6, 6-7, 11-9. Hrvatsko-američku kombinaciju u osmini finala očekuje najteži ispit, braća Bob i Mike Bryan.

Marin Draganja i Ana Konjuh na startu turnira mješovitih parova svladali su domaći par Fleming/Rae u tri seta. Bilo je 6-3, 6-7, 6-1 za Hrvate koje u drugom kolu čekaju 14. nositelji Peers i Chan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe