Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Nogomet mi je treći ili četvrti. Najvažniji je Bog, onda obitelj'

'Nogomet mi je treći ili četvrti. Najvažniji je Bog, onda obitelj'

Ne znam što budućnost nosi, ali želim s Osijekom osvojiti titulu pa ćemo vidjeti dalje. Pratim Osijek još od kad mi je brat potpisao prije nekoliko godina. Mislim da je klub krenuo uzlaznom putanjom, tvrdi Santini

VIDEO

Ivan Santini (31) stigao je na Gradski vrt. Osijek je i službeno predstavio zvučno pojačanje s kojim će napasti titulu prvaka Hrvatske.

- Želim Ivanu dobrodošlicu. Dogovorili smo suradnju do ljeta, a za kasnije ćemo vidjeti. To je igrač koji godinama uspješno igra u inozemstvu gdje je osvajao prvenstva i kupove. Želim mu da bude zdrav i da nam pomogne ostvariti naše ciljeve - započeo je pressicu Nenad Bjelica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ivan Santini novi igrač Osijeka!
Ivan Santini novi igrač Osijeka!

- Prvi dojmovi su pozitivni. Sretan sam što sam ovdje. Vratio sam se kući i želim biti dio ove lijepe priče. U trenutku ove globalne pandemije mi je najvažnije biti doma, a i klubu ću dati sve od sebe da moj dolazak bude uspješan - rekao je u uvodu Ivan Santini.

Bjelica u Osijeku, a i općenito u svojoj karijeri 'forsira' formaciju 4-2-3-1 te tvrdi se ništa neće promijeniti dolaskom novoga pojačanja, nego da imaju još više mogućnosti.

- Mi smo mijenjali sustav i u ovih 20-ak utakmica koliko sam ovdje. To nema veze s Ivanovim dolaskom. Moramo biti fleksibilni da se može prilagoditi različitim zahtjevima - kazao je strateg bijelo-plavih.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

- Ponavljam, u ovom trenutku mi je najvažnije da sam s obitelji. Drago mi je što ću surađivati s Bjelicom i nadam se da će mi pomoći napraviti korak više u karijeru. Uvijek sam volio Slavoniju, blizu je i Vukovar - rekao je Zadranin.

Santini je posljednju utakmicu odigrao prije više od tri mjeseca pa je upitno u kakvom je stanju došao u Osijek.

- Vjerujem da sam na 70-80 posto. Fali mi malo treninga, ali vjerujem da ću ubrzo uhvatiti tempo - kazao je Santini, a na mogućnost ostanka i nakon isteka posudbe odgovorio je:

- Ne znam što budućnost nosi, ali želim s Osijekom osvojiti titulu pa ćemo vidjeti dalje. Pratim Osijek još od kad mi je brat potpisao prije nekoliko godina. Mislim da je klub krenuo uzlaznom putanjom, a kada je klub preuzeo Bjelica zanimalo me kako će on doprinijeti klubu. Kohortu poznajem otkada sam igrao u HNL-u, u Zadar ih je dolazilo mnogo.

- Igrao sam u skoro svim sustavima, imam puno iskustva. Drago mi je da Osijek ima odlične napadače i da je konkurencija dobra. Vjerujem da će Bjelica dobro to posložiti.

Zadranin je upisao i nekoliko nastupa za 'vatrene'...

- Moj jedini cilj je davati sve od sebe svaki dan, a reprezentacija ako me ikada zatreba bit ću tu. Ali realno sada imamo odlične napadače, ali kamo sreće ako još koji put obučem 'kockasti' dres - 'skrušeno' je rekao Santini pa nahvalio napredak hrvatskog nogometa.

- HNL se jako promijenio od mog odlaska. Liga je izjednačena. Dinamo igra i europske utakmice. Puno je tu plutajućih mina. Treba ima imati sreće sa ozljedama, sve je otvoreno.

Veliku ulogu u njegovom dolasku u Gradski vrt imao je i brat Krševan.

Puno mi je pomogao samim time što je rekao što trebam očekivati. Nahvalio je klub i atmosferu. Da nije, ne bi ni došao tu nego kod njega u Lokomotivu - rekao je Ivan, a zatim se istome zahvalio i Bjelica:

- Zahvaljujem Krševanu što je pomogao da Ivan dođe kod nas. Mi smo u prošlosti njemu izašli u susret, a on je sada nama pomogao.

'Svi su govorili da u nogometu treba neka veza, a ja sam imao najbolju. Tatu na nebu s Bogom'
'Svi su govorili da u nogometu treba neka veza, a ja sam imao najbolju. Tatu na nebu s Bogom'

Ivan se u karijeri želio 'etiketirati' kao 'Božji igrač'...

- Imam intiman odnos sa Bogom i trudim se staviti ga na prvo mjesto, a obitelj mi je odmah tu iza. Tako da mi je nogomet u trećem ili četvrtom planu.

Prokomentirao je Bjelica kratko i drugo pojačanje, ono iz redova Hajduka - Adama Gyurcsa.

Hajduk je raskinuo s Gyurcsom, Mađar besplatno stiže u Osijek!
Hajduk je raskinuo s Gyurcsom, Mađar besplatno stiže u Osijek!

- Sretan sam što smo doveli takvog renomiranog igrača, reprezentativca Mađarske. tako se poklopila situacija da smo ga uspjeli dogovoriti u jednom danu, iako je u našim glavama bio već odavno. Ja sam zadovoljan Boharom i Bočkajom, ali su nas ozljede nekih igrača nagnale da se pojačamo na toj poziciji. Znamo njegove kvalitete, a nama fali brzine na krilima. To je igrač koji može napraviti višak. On je nažalost među ovim igračima koji su zaraženi stoga je još uvijek u Splitu, ali predstavit ćemo ga sljedeći tjedan.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener