Obavijesti

Sport

Komentari 132

Igrač Livorna preminuo je na terenu nakon srčanog udara

Igrač Livorna preminuo je na terenu nakon srčanog udara
10

Piermario Morosin srušio se za vrijeme utakmice Serie B između Livorna i Pescare. Bivši reprezentativac mlade reprezentacije Italije preminuo je nakon srčanog udara

VIDEO

Bivši reprezentativac mlade talijanske reprezentacije i igrač drugoligaša Livorna Piermario Morosini (25) srušio se za vrijeme utakmice njegove momčadi protiv Pescare. Vezni je igrač u 31. minuti susreta samo klonuo na travnjak. Medicinsko mu je osoblje odmah priskočilo u pomoć, ali svaki pokušaj oživljavanja bio je uzaludan. Morosini je preminuo od posljedica srčanog udara.

Morosini je počeo posrtati tokom akcije protivnika na polovici terena Livorna, a onda se iznenada samo srušio na rubu kaznenog prostora. Liječnička ekipa priskočila je odmah u pomoć igraču i počela s pokušajima oživljavanja već na terenu, prije nego je igrač hitno prebačen u najbližu bolnicu. Na utakmici se nalazio i šef kardiologije lokalne bolnice koji je odmah pojurio u pomoć igraču, ali bezuspješno.

Morosiniju su u bolnici inducirali komu kako bi ga pokušali spasiti, ali njegovo srce nije izdržalo. U 17 sati pristiglo je službeno priopćenje o smrti igrača nakon zatajenja rada srca.

Uprava kluba i suigrači nalaze se svi u bolnici kako bi bili uz Morosinija i njegovu obitelj.

- Nažalost, nogometaš je u bolnicu stigao mrtav. Nije se niti jednom uspio vratiti svijesti i nismo ga uspjeli spasiti – rekao je dežurni liječnik u bolnici dr. De Blasi.

Morosini je ponikao u Atalanti, a igrao je u Reggini i u Udineseu iz kojeg je upravo ove sezone stigao na posudbu u Livorno.  Do 2009. godine nastupao je za U-21 reprezentaciju Italije.

Nakon tragične smrti igrača Livorna u Italiji su odgođena sva prvenstva. Odgođeno 33. kolo Serie A odigrat će se 25. travnja.

Tragičan život mladog igrača

''To te obilježi i promijeni ti život, ali istovreno ti usadi želju za životom, borbenost zbog koje želiš ostvariti sve, čak i snove mojih roditelja'

Tako je govorio Piermario nakon što je izgubio oba roditelja, sa svega 15 godina majku, a dvije godine kasnije i oca zbog srčanog udara. Nedugo zatim ostao je i bez brata koji je počinio samoubojstvo. Piermario je ostao sam sa starijom nepokretnom sestrom. 

Mladi talent koji je ponikao u Atalanti sa 18 je godina zapeo za oko Udineseu za kojeg je Morosini upisao pet nastupa u prvenstvu i jedan u Uefa kupu. Nakon toga je otišao u drugu ligu u Bolognu, no već iduće godine htjeli su ga u Vicenzi.  Morosini je zaigrao i za U-21 reprezentaciju s kojom je nastupio na Europskom prvenstvu u Švedskoj. Od ove je sezone bio u Livornu.

Policija 'blokirala' hitnu

Hitna pomoć nije mogla uči na teren jer je im je na ulazu smetao automobil prometne policije. Četiri minute borili su se na ulazu u stadion dok nije razbijen prozor policijskog auto kako bi ga konačno pomogli no kako poručuju  iz bolnice to ne bi mnogo promijenilo. Igraču otkako se srušio nakon pola sata igre srce nije ponovno zakucalo. Čak ni liječnici koju su odmah pristigli  nisu mogli pomoći Morosiniju, a pokušaji reanimacije bili su uzaludni. 

Iz Livorna poručuju kako će se oko policijske patrole koja je zapriječila ulaz pokrenuti i službena istraga.

Šokiran cijeli nogometni svijet

Koliko dovoboja kada smo igrali za mlađe uzraste, ja u Juventusu, on u Atalanti...I nakon toga zajedno u reprezentaciji U-21... Ne mogu još vjerovati da igrač može tako stradati, usred igre, na nogometnom terenu. Nedostajat ćeš nam, napisao je na svom Facebook profilu Claudio Marcchisio.

'Bilo je strašno, nemam riječi. Shvatili smo odmah i s klupe da se događa nešto ozbiljno, ali tek kada smo se približili postalo nam je jasno. Njegova životna priča tragična je' , potresen je golman Pescare Luca Anania.

Podrške obitelji, ali i suigračima Morosina stigle su iz svih talijanskih klubova. Real je započeo susret 34. kola Primere s minutom šutnje, a Barcelona je zaigrala s crnim trakama. Potresene poruke podrške stigle su i s Otoka, od Ria Ferdinanda, a svi nogometaši u Italiji složni su oko odluke da se odgode sve nedjeljne utakmice.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'