Obavijesti

Sport

Komentari 4

"Nogometni Bog" Šimunić najbolji je duel-igrač lige

"Nogometni Bog" Šimunić najbolji je duel-igrač lige
1

Hrvatski nogometaš i član berlinske Herthe, Josip Šimunić, u ovom je trenutku igrač s najvećim postotkom uspješnih duela u njemačkoj ligi

VIDEO

Šimunićev postotak uspješnosti u duelima iznosi 71 posto, tvrdi njemački Bild, prema čemu mu nema ravnog u njemačkom prvenstvu. Sportski direktor njemačkog nogometnog saveza Matthias Sammer upravo stasitog Hrvata smatra jednim od najzaslužnijih za Herthino prvo mjesto na ljestvici Bundeslige. Kaže:
- Šimunić je nevjerojatno dobar. Nije čudo da se berlinska momčad nalazi na vrhu.
I dok hrvatski reprezentativac dobiva pohvale sa svih strana, Bild podsjeća da još nedavno nije bilo tako. Njemački novinari iz arhiva vade Šimunićev “kung-fu udarac u lice bivšeg Werderova igrača Christiana Schulza”, a podsjećaju i na sklonost zarađivanja crvenih kartona.
“Za mnoge je Herthine navijače Joe bio babaroga, zahtijevali su njegovu prodaju. Tomu se nije protivio i novi trener Lucien Favre”, piše Bild te potom citira trenera vodeće momčadi njemačkog prvenstva:
- Došavši u ljeto 2007. godine, na DVD-u sam vidio malo toga dobroga što je Joe napravio. To zaista nije bila njegova godina. Od tada je mnogo napredovao i sada je u briljantnoj formi.
“Čak i Herthini najveći kritičari sada vole Šimunića. Ispričavaju mu se putem foruma na internetskim stranicama”, dodaje Bild.
Osoba pod nadimkom Herthin Lord tako piše:
“Bio sam jedan od onih koji su zagovarali njegovu prodaju. Zbog toga se ispričavam. Hvala Bogu da smo uspjeli zadržati najboljeg braniča u ligi.”
Njemački dnevni list nadalje piše da se Šimunića po forumima naziva nogometnim Bogom te se pita kako je došlo do toga da “brutalna babaroga postane nogometni Bog. Zbog čega danas gledamo Šimunića u najboljim izdanjima?” Odgovor nudi sportski direktor Herthe Dieter Höneβ.
- Čim su Joeu glava i spremnost na visini, onda je on iznad svih.
Za komentar je zamoljen i hrvatski branič, koji u prvi plan gura uspjeh momčadi. Šimunić skromno kazuje:
- Protivim se hvaljenju pojedinaca. Nagradu za najboljeg braniča vidim kao kompliment za cijelu momčad. A, cijela momčad uživa u sigurnosti koju joj hrvatski nogometaš pruža. Izuzev devetoplasiranog Schalkea, Hertha je momčad koja je primila najmanje pogodaka u prvenstvu. Velik dio zasluga za to pripada i, kako ga po forumima nazivaju, nogometnom Bogu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled