Obavijesti

Sport

Komentari 13

Norveška - Hrvatska 32-26: Prvi poraz pod novim izbornikom: 'Kolaps. Vratili smo se na staro'

Norveška - Hrvatska 32-26: Prvi poraz pod novim izbornikom: 'Kolaps. Vratili smo se na staro'
3

Hrvatski rukometaši raspali su se početkom nastavka u prvoj utakmici na prijateljskom turniru u Oslu, a najbolji je strijelac bio Ivan Martinović s osam golova. Slijede utakmice protiv Argentine i Danske

VIDEO

Norveška rukometna reprezentacija svladala je Hrvatsku 32-26 (16-14) u prvom dvoboju međunarodnog turnira Gjensidige kup koji se do nedjelje održava u Oslu, prvi je to poraz pod novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom. Prvi strijelac Hrvatske bio je Ivan Martinović s osam pogodaka, dok je vrlo dobro svoj dio posla obavio vratar Dominik Kuzmanović koji je imao 14 obrana. Najbolji kod Norveške bio je Alexander Blonz koji je postigao 11 golova.

Reprezentacije su se u uvodnih 15-ak minuta izmjenjivale u vodstvu nakon čega je Norveška po prvi puta pobjegla na tri gola razlike kada je povela 11-8. Nakon 16-14 na poluvremenu domaćin je dodatni odmak nastavio raditi i u drugom poluvremenu.

Gjensidige Cup 2024

Hrvatska se tada napadački mučila, a Norveška je u međuvremenu pobjegla na 20-15. U uvodnih osam minuta drugog dijela Hrvatska je dala tek jedan pogodak. Premda je vratar Kuzmanović bio najjača karika u hrvatskom sastavu, ni on nije mogao zaustaviti nalet Norvežana koji su ubrzo imali i sedam golova razlike, čime je postalo poznato tko će biti pobjednik u ovom ogledu.

Ispred hrvatskih rukometaša još su dva nastupa na ovom međunarodnom turniru. U subotu će Hrvatska igrati protiv Argentine od 13.45 sati, dok će posljednju utakmicu odraditi u nedjelju. Suparnik će biti Danska od 14.15 sati.

Ovaj turnir će Hrvatskoj poslužiti kao jaka priprema za Olimpijske igre gdje igrače izbornika Dagura Sigurdssona čeka borba u skupini protiv Španjolske, Švedske, Njemačke, Slovenije i Japana.

Gjensidige kup, 1. kolo:

  • Norveška - Hrvatska 32-26 (16-14)

Sigurdsson: Kolaps. Dobili smo puno lakih golova

- Kolaps. Počeli smo dobro, kontrolirali utakmicu, ali kad je Norveška digla brzinu, nismo imali šanse u brzini, jačini, dodavanjima, napravili smo previše pogrešaka i zabili su nam puno lakih golova iz kontri. Ovo je prilika da vidimo nove igrače u akciji, moramo im dati šansu, vidjeti koliko je širok kadar i kakve mogućnosti imamo. Naravno, tu su nedostajali i Cindra i Kara kao dečki s iskustvom. Bilo je teško, nadam se da ćemo ih moći koristiti za vikend - rekao je izbornik Sigurdsson.

- Takav je dan bio, nismo od početka pokazali intenzitet koji inače imamo, napravili smo previše tehničkih pogrešaka, nismo imali fokus u obrani i napadu. Norveška je to iskoristila i zasluženo pobijedila. Trebamo pogledati snimke gdje smo točno griješili i popraviti ih. Tko god da dođe, ostavit ćemo srce na terenu i dati sve što možemo - kazao je Ivan Martinović.

- Nismo danas bili dobri, ovo je Hrvatska prije kvalifikacija. Nismo radili stvari koje smo se dogovorili, koje smo igrali u kvalifikacijama. Puno tehničkih pogrešaka, prvi ja. Bili smo tu, nisu bili nešto bolji od nas, ali smo im dali loptu u ruke 10 puta i zabili su 10 lakih golova. Kad im daš toliko lopti teško ih je pobijediti. Probali smo neke nove stvari okrenut ćemo se idućoj utakmici. Nije bilo naše dobro izdanje. Utakmicu smo izgubili u napadu. Da smo prepolovili tehničke pogreške, bili bismo u egalu sigurno. Idemo dalje bez ikakvog pritiska, sve je na nama i idemo popraviti ovo - rekao je Zvonimir Srna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Dalić je otkrio popis za Euro:  'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić je otkrio popis za Euro: 'Vlašić je puno bolje nego što je bio, Perišić će dobiti priliku!'

Zlatko Dalić objavio je popis reprezentacije za Euro i otkrio u kakvim mu je planovima Ivan Perišić: 'On sve radi po planu. Sve je učinio da se vrati u formu. Imamo još 15 dana, dvije utakmice. Dobit će prigodu,' rekao je