Obavijesti

Sport

Komentari 33

Norvežani su brzi i žestoki, ali Kaubojima igra samo pobjeda...

Norvežani su brzi i žestoki, ali Kaubojima igra samo pobjeda...
2

Bjornsen je u četiri utakmice zabio je 29 golova uz 78 posto šuta, Gullerud je na 10 golova iz 11 pokušaja, niti jedan gol nije iz sedmerca, a na golu je Bergerud s 44 obrane iz četiri utakmice

VIDEO

Imaju prvog i petog strijelca turnira, zabili su 18 golova više od Hrvatske, imaju daleko najviše asistencija na turniru, igraju najljepši rukomet... 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39

Sve je to Norveška, momčad za svaki respekt.

A opet, Hrvatska večeras (20.30) takvu Norvešku mora pobijediti ako želi ostati u igri za medalju na rukometnom Euru.

- Moramo biti svjesni da su oni doprvaci svijeta, zato sam i rekao da su favoriti u ovoj utakmici. Izuzetno su brzi i uigrani, jer u ovom sastavu igraju već dvije godine. Disciplinirani su i znaju što žele, imaju sjajnog Sagosena, ali i iznimnoga golmana Bergeruda. Još je mlad, no ponaša se kao da ima 40 godina - rekao je Lino Červar, koji je iskoristio četvrtu zamjenu i vratio Mirka Alilovića na gol.

Krenuo je Lino u turnir s Alilovićem i Stevanovićem. Nije išlo. Uveo je Pešića umjesto Mirka. Opet ništa. Sad je opet vratio na gol Mirka Alilovića s kojim će pokušati srušiti jake Norvežane.

Golmani su nam slaba točka na ovom Euru.

Dečki, što vam je?! Golmani su nam statistički najgori na Euru
Dečki, što vam je?! Golmani su nam statistički najgori na Euru

Stevanović ima 18 obrana u četiri utakmice (26%), Alilović šest u dvije (18%), a Pešić četiri u dvije (16%).  Čeka nas superjaka Norveška, a sve je na njima, golmanima.

Pogledajte statistiku strašne Norveške

- Nekad mi pomognemo njima, nekad oni nama. Tako to i treba biti - rekao je 'ministar obrane' Jakov Gojun.

Neka tako i bude. Za Norvešku ćemo morati biti - perfektni!

Jedno je sigurno, bit će jako teško. Kao što smo napisali, Norveška ima prvog i petog strijelca turnira, Kristian Bjornsen u četiri utakmice zabio je 29 golova uz strašnih 78 posto šuta. 

Sander Sagosen kojeg je Červar toliko nahvalio, a nije morao jer i prije smo znali da je dečko čudo, zabio je u četiri susreta 21 gol uz 64 posto šuta.

Norveška je i vodeća po ukupnom broju golova na Euru, zabila ih je 135 uz 66 posto šuta iz igre.

Magnus Gullerud je na 10 golova, ali iz 11 pokušaja, niti jedan gol nije iz sedmerca. Za to je zadužen Kristian Bjornsen koji je zabio 10 od 12 puta sa sedam metara. 

Na golu je fantastični Torbjorn Bergerud s 44 obrane iz četiri utakmice!

Kauboji: Vjerujemo u sebe

- Vjerujem da ćemo igrati još bolje protiv Norveške, s više borbenosti i želje. Norveška je momčad koja ima odličnu tranziciju, koja puno trči i dobru kontru. Moramo biti koncentrirani maksimalno. Imamo respekt, ali nikoga se ne bojimo - rekao je Željko Musa.

- Norveška je jaka momčad i znamo da neće biti lako. Sve je na nama. Pritisak postoji, ali puno je nas koji smo već igrali takve utakmice i morat ćemo pokazati pravi karakter. Imaju i Norvežani pritisak jer znaju da igraju pred našim navijačima. Volio bih da sutra bude puna dvorana i da svi dišemo zajedno - dodao je Jakov Gojun.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke