Obavijesti

Sport

Komentari 17

Još drame: Mađarska pala tek u produžecima, Šveđani su razbili Katar, a Španjolci Norvežane...

Još drame: Mađarska pala tek u produžecima, Šveđani su razbili Katar, a Španjolci Norvežane...

Španjolska je uvjerljivo pobijedila Norvešku (31-26) i polufinalu ide na Dansku, dok će Švedska tražiti finale preko Francuske koja je u produžetku pobijedila (35-32) Mađarsku. Imali su naši susjedi šest golova prednosti

Španjolci su lakše od očekivanog pobijedili Norvežane (31-26) i plasirali se u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu. Tamo će ih čekati Danska (petak, 17.30) koja je u jednoj od najuzbudljivijih završnica u rukometnoj povijesti tek nakon sedmeraca (38-38) pobijedila domaćina natjecanja, Egipat . 

Drugi polufinalni par čine Francuzi i Šveđani (petak, 20.30). 'Tricolori' su imali tri gola prednosti pred sam kraj susreta da bi to sve uspjeli 'prokockati', ali Mađarska nije imala snage u produžetku (35-32) tako da će Francuzi u borbu za novu medalju. Mađari su u nekoliko navrata imali šest golova prednosti (7-1, 8-2, 9-3)

Hrvati sudili najluđu utakmicu ikad! Hansenova glupost, dva produžetka i Danci u polufinalu
Hrvati sudili najluđu utakmicu ikad! Hansenova glupost, dva produžetka i Danci u polufinalu

Šveđani su bez većih problema 'napunili' Katarane (35-23), a pobjeda skandinavske reprezentacije nije u nijednom trenutku došlo pod upitnik.

Najuzbudljiviji četvrtfinalni par sigurno je bio Španjolska-Norveška, jer to je lako mogao biti i finalni meč, ali eto, takva je bila sudbina.

'Kalkulirali smo o polufinalu, a nakon Argentine smo baš pukli'
'Kalkulirali smo o polufinalu, a nakon Argentine smo baš pukli'

Iako smo očekivali napetu utakmicu, vrlo smo rano saznali da to i neće biti baš tako. Španjolci su 'furiozno', u skladu sa svojom nadimkom (op.a 'furija'), ušli u utakmicu, a Norvežani nisu imali odgovor za njihovu lepršavu igru u napadu. 

Čak su se Norvežani u jednom trenutku i vratili u egal (9-9), ali Španjolcima kao da je to trebalo da ubace u brzinu više i odu na velikih šest golova razlike, a s tom prednosti otišlo su i na odmor.

2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - Spain v Norway

Norvežani se nisu predavali, ali znali su da je pred njima skoro pa nemoguća misija nakon što je iz igre zbog ozljede morao izaći Sander Sagosen. Do te 20. minute već je zabio četiri gola, a čak se pokušao i vratiti na teren u drugom dijelu, ali nakon jednog napada provedenog u igri znao je da nije u mogućnosti pomoći svojoj momčadi. Ali, svakako, svaka čast na trudu i želji, možda je to falilo našim 'kaubojima' na ovom natjecanju.

Goluža voli izazove, Vujović bi morao primiriti temperament, a druge bi neuspjeh brzo prekrižio
Goluža voli izazove, Vujović bi morao primiriti temperament, a druge bi neuspjeh brzo prekrižio

U drugom su dijelu Norvežani bili 'tu negdje', ali držali su to Španjolci cijelo vrijeme na dobroj prednosti, najbliže su bili na tri , a na kraju su završili na pet golova zaostatka.

2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - Spain v Norway

Nije to velika razlika u rukometu, ali pobjeda Španjolaca nije ni u jednom trenutku došla pod upitnik. Kad je god to trebalo, netko bi zablistao i dao svoj doprinos. Braća Dušebajev zabili su ukupno 11 golova (Daniel-3, Alex-8), a Marchan je dodao šest, na golu je odličan bio Corrales koji je i proglašen igračem utakmice. Kod poraženih Norvežana najviše je zabio Joendal (6).

2021 IHF Handball World Championship - Quarter Final - Spain v Norway
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Četvrtfinale SP-a u Egiptu: Španjolska-Mađarska 20.30 , Kairo
Francuska
32 : 31
Mađarska
Sortiranje događaja
65'

Francuzi su u prvom dijelu produžetka zabili dva gola, a Mađari jedan. Hoćemo li gledati još jednu dugačku i uzbudljivu utakmicu kakva je danas ranije bila Danska-Egipat.

60'

Završila je utakmica između Španjolske i Norveške. Španjolci su slavili puno lakše od očekivanog. Praktički su od prve minute bili u prednosti i nisu dopuštali Norvežanima povratak u utakmicu. Još kad se ozlijedio Sagosen, imali su šanse kao 'pile kod mesara'.

Mađari zabili tri gola u dvije minute i otišli (30-30) u produžetke 

56'

Španjolci imaju pet golova razlike, a još je pet minuta do kraja utakmice. Sve osim pobjede Španjolaca bilo bi veliko čudo.

Mađari došli na remi (30-30) nakon što su gubili s tri gola razlike tri minute do kraja. 

50'

Dušebajev i dalje puni norvešku mrežu. Sad je sa sedam golova najbolji strijelac utakmice. Sagosen se nakratko vratio na teren, ali ne ide pa ne ide i sjeo je na klupu. Norvežani fulali zicera, Španjolska je na deset minuta od polufinala sa Dancima.

Mađarska ima dva gola prednosti (28-26), a Švedska je svoju priču odavno rješila (33-20).

45'

Norvežani su još uvijek 'tu negdje'. Treba im par obrana i brzih golova, no lako je to reći, treba to i napraviti na terenu protiv Španjolaca koji djeluju vrlo moćno. 

Francuzi se još uvijek nisu 'odlijepili' (25-24) protiv Mađara, a Šveđani ne prestaju trpati Katarane (31-17).

Komentari 17