Obavijesti

Sport

Komentari 46

Norwich šokirao Tottenham i udaljio Spurse od Lige prvaka

Norwich šokirao Tottenham i udaljio Spurse od Lige prvaka
8

Norwich je u 33. kolu engleskog prvenstva iznenadio Tottenham i na White Hart Lane slavio 2-1. Everton je s 4-0 bio bolji od Sunderlanda, a Newcastle od Boltona

VIDEO

U prve tri odigrane utakmice 33. kola engleskog nogometnog prvenstva najveće je iznenađenje svakako napravio Norwich City koji je s 2-1 slavio na gostovanju kod Tottenhama na White Hart Laneu.

Spursima je to treći ovosezonski domaći poraz koji im je zadao težak udarac u borbi za mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Naime, trenutno Tottenham drži četvrto mjesto, posljednje koje u LP vodi kroz kvalifikacije, a njihovo je posrtanje danas iskoristio Newcastle koji je slavio 2-0 kod kuće protiv Boltona i stigao u bodovni egal sa sjevernolondonskim klubom. Također, kasnije večeras Chelsea će imati priliku bodovno sustići Tottenham pobijedi li na gostovanju kod Fulhama.

"Kanarinci" su prvi gol zabili u 13. minuti kada je Anthony Pilkington poentirao nakon niza grešaka Tottenhamove obrane. Prvo je Younes Kaboul izgubio loptu na tridesetak metara ispred svojeg gola, a potom je "obrana spursa" u fliperu ispred vlastitog gola propustila izbiti loptu, nakon čega je Pilkington udarcem u donji desni kut savladao Brada Friedela.

Tottenham se vratio u 33. minuti kada je Jermain Defoe prebacio gostujućeg golmana nakon asistencije Jakea Livermorea i u tim se trenucima očekivalo da će doći do potpunog preokreta. No, gosti su mislili drugačije, pa je tako neshvatljivu mlitavost obrane "spursa" u 66. minuti iskoristio Elliott Bennett i udarcem s ruba šesnaesterca zatresao mrežu i postigao svoj prvi ovosezonski gol.

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za "spurse" i istaknuo se posebno lijepom asistencijom za Garetha Balea u 64. minuti, nakon koje je Velšanin uzdrmao gredu. Niko Kranjčar odgledao je cijeli susret s klupe za pričuve.

Everton je na Goodison Parku isprašio Sunderland s 4-0 golovima Magayea Gueyea, Stevena Pienaara, Leona Osmana i Jacka Colbacka. Hrvatskog napadača Nikicu Jelavića menadžer Evertona Davis Moyes odmarao je za predstojeći ogled polufinala FA Cupa protiv Liverpoola, pa tako nije uopće bio u kadru.

U posljednjoj dosad odigranoj utakmici Newcastle je protiv Boltona slavio golovima Hatema Ben Arfe i Papissa Dembe Cissea. Ovaj potonji gol bio je jubilarni 900. premierligaški ove sezone, a senegalskom napadaču bio je to šesti ligaški gol u isto toliko utakmica za "svrake" na Sports Direct Areni.

Ivan Klasnić zaigrao je Bolton od 82. minute.

Premiership, 33. kolo:

Everton - Sunderland 4-0 (Gueye 52, Pienaar 75, Osman 76, Anichebe 81)

Newcastle - Bolton 2-0 (Ben Arfa 73, Cisse 83)

Tottenham - Norwich 1-2 (Defoe 33 / Pilkington 13, Bennett 66)

Redoslijed: Manchester United 79 (-1), 2. Manchester City 71 (-1), 3. Arsenal 61 (-1), 4. Tottenham 59, 5. Newcastle 59, 6. Chelsea 56 (-1)...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku