Obavijesti

Sport

Komentari 42

Juve usred novog skandala! Nestala je sporna VAR snimka

Juve usred novog skandala! Nestala je sporna VAR snimka
1

Sporna je bila situacija u prvom poluvremenu u kojoj je Miralem Pjanić ostao nekažnjen nakon prekršaja na Interovom Rafinhi usprkos tomu što je Vecino ranije dobio izravan crveni karton za svoj prekršaj

VIDEO

Dvije godine nakon bitne utakmice Intera i Juventusa u kojem je 'stara dama' slavila 3-2, došlo je do spornog detalja - nestao je zvučni zapis VAR komunikacije između sudaca!

POGLEDAJTE VIDEO: #zajedno24sata

Pokretanje videa...

00:27

Sporna je bila situacija u prvom poluvremenu u kojoj je Miralem Pjanić ostao nekažnjen nakon prekršaja na Interovom Rafinhi usprkos tomu što je Vecino ranije dobio izravan crveni karton za svoj prekršaj. Uz to, Pjanić je već otprije imao i žuti karton.

- Tražili smo audio i videodijaloge između VAR sobe i suca Orsata, ali smo materijal dobili tek na početku iduće sezone. Kad smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedne stvari koja nam je bila bitna, a to su razgovori Orsata i VAR sudaca koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio - rekao je bivši tužitelj Talijanskog nogometnog saveza Giuseppe Pecoraro.

Juventus v Napoli - Serie A - Allianz Stadium

- Orsatovo suđenje te utakmice dovelo je do tenzije između mene i sudaca. Dobio sam brojne žalbe zbog njegovog suđenja. Nisam mislio da ćemo naći išta nepošteno, no kako bih bio siguran otvorio sam istragu. Htio sam poslušati taj dijalog. Moram sam inzistirati, kakav bih inače bio tužitelj? Dali su nam snimke tek na početku sljedeće sezone, no s malim iznenađenjem. Tamo nije bilo jedinog zapisa koji nas je zaista zanimao! Rekli su mi da ga nema i to je bilo to... Treba nam više transparentnosti.

Juventus je naposljetku osvojio Scudetto, no bivši sudac Luca Marelli dao je pojašnjenje oko tog događaja. Nema snimke VAR intervencije jer je protokol takav - VAR ne smije sudjelovati oko davanja takvog kartona, čak i ako se radi o mogućem isključenju, što bi značilo da čak i ako je Pjanić trebao biti isključen, VAR nije smio intervenirati...

Talijani: Lovren odlazi u Napoli, Liverpool će uzeti Koulibalyja
Talijani: Lovren odlazi u Napoli, Liverpool će uzeti Koulibalyja

Milan pokraden 2011./12.

Juventusova povijest dodvoravanja i potkupljivanja sudaca je duga, no uz aferu Calciopoli zbog koje je Juve ispao u niži rang talijanskog nogometa, najvažnije je istaknuti poništen gol Sulleyja Muntarija 2011./12. kojim je Juve krenuo u, što će se kasnije ispostaviti, dugogodišnju dominaciju u Serie A.

Događaj je to zbog kojeg je projekt obitelji Agnelli dobio na važnosti, a Juventus osvojio prvi naslov nakon nekoliko godina dominacije Intera i naslova Milana sezonu ranije.

Utakmicu protiv AC Milana sudio je Paolo Tagliavento i premda je 50 tisuća Milanista skočilo na noge nakon što je Muntarijev udarac glavom završio iza leđa Buffona, Tagliavento je odrješito poništio gol na sugestiju linijskog suca.

Bio je to trenutak kojim je Milan mogao povesti 2-0, nanijeti 'staroj dami' prvi poraz u sezoni do tada i pobjeći na četiri boda razlike. Kako bi se stvari tada razvijale u nastavku sezone teško je reći, no bio je to događaj koji je prelomio prvenstvo i Juventus je kasnije postao prvak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući