Obavijesti

Sport

Komentari 12

Zašto oduzimati sucu pravo da procijeni je li bio penal ili ofsajd

Zašto oduzimati sucu pravo da procijeni je li bio penal ili ofsajd
1

Sve u redu, provjera spornih situacija na videu je super. Iako bi prava stvar bila da svaka momčad može tražiti provjeru dok tri puta ne pogriješi. Oštećeni treba imati pravo tražiti provjeru u bilo kojem trenutku

VIDEO

OK, svaku promjenu pravila u ime pravde, igre, u ime publike, treba pozdraviti, ali rekao bih da za male nogometna pravda stiže prekasno. Sve u redu, provjera spornih situacija na videu je super. Iako bi prava stvar bila da svaka momčad može tražiti provjeru dok tri puta ne pogriješi. Oštećeni treba imati pravo tražiti provjeru u bilo kojem trenutku. Nije na sucu da odlučuje.

U redu je i spriječiti krađu vremena, i izjednačiti šanse u raspucavanju penala, i otežati trenerima pritiskanje sudaca. Ali, dojam je da promjene nekako idu ukorak sa sve izvjesnijim odvajanjem najbogatijih u njihovo privatno natjecanje. U koje mali neće imati pristup.

Dok su mali još i imali kakve-takve šanse, dok su bili iole ravnopravni, put sviranju penala za faule na dvadeset metara bio je čist. Nikome nije na pamet padalo uvoditi video.

Obrazloženja su bila kao i uvijek kad janjčić ne smije imati ikakvu šansu u borbi s lavom. Traži li napadnuta država međunarodne promatrače, da se vidi što brojčano nadmoćniji i bolje naoružani zlikovci rade, a svijetu baš ne odgovara da netko izbori neovisnost, diplomatski se kaže da su oni protiv ičijeg dodatnog naoružavanja, ne bi se htjeli miješati i unutarnje stvari neke države. Ili, prevedeno na jezik nogometne diplomacije, zašto nogometu oduzimati draž slobodnog sudačkog uvjerenja i navijačkog prepucavanja je li bio penal ili zaleđe!? To bi smetalo duhu igre.

Najveći su dovoljno odmakli da si mogu dopustiti malo gospoštine. Ne radi se o kontinentima. Kugla zemaljska je osvojena. Kao i svaka politika, i nogometna novcem bogatih kupuje glasove siromašnih, a svijet nezadrživo grabi prema zatvorenim ligama u kojima će tu i tamo biti pripušten neki od malih. Ako uopće bude.

Nakon što su se navijači godinama oštećivanih klubova kao hipnotizirani počeli emocionalno angažirati u međusobnim utakmicama velikana, nakon što su se adaptirali na sporedne ili epizodne uloge svojih prvih ljubavi, sazrjelo je vrijeme za nešto pravednija pravila. Malima to neće pomoći, a kapitalu je praktički svejedno trijumfira li Real, Barcelona, Bayern, Manchester ili Juventus. Njima ta pravda i ne treba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom