Obavijesti

Sport

Komentari 5

Nova Hrvatska: Horvat je dobio novog diva za obranu, ali i još dvojicu već za blisku budućnost

Nova Hrvatska: Horvat je dobio novog diva za obranu, ali i još dvojicu već za blisku budućnost
6

Tin Lučin najviše je pokazao u novoj reprezentaciji, a uz njega odmah Veron Načinović i Tomislav Kušan. Taj tercet brzo bi mogao u onu glavnu priču, koja će konkurirati za Euro sljedeće godine

VIDEO

Šteta za zadnjih deset minuta u Veszpremu protiv Mađarske, zbog kojih smo ostali bez šanse da osvojimo Eurokup, pa će zadnja utakmica sa Španjolskom biti revijalka, ali u ovih šest-sedam dana te dvije pobjede nad Slovačkom i porazu od Mađarske neke nove i mlade rukometne Hrvatske vidjeli smo uvjerljivo više dobrih stvari, konačno optimističnih. Što nam je jako trebalo nakon kraha i neuspjeha u Egiptu i Montpellieru, a gledajući prema smjeru kojim smo zakrenuli i koji nam za četiri godine nosi Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Priča Ivana Čupića 01:10

Reprezentacija koju je okupio izbornik Horvat, malo planski, a malo i zbog više sile, imala je sedmoricu igrača koja nikad nisu bila u ovom reprezentativnom okruženju. Bilo bi ih i još (Ante Ivanković), a, primjerice, David Mandić s 23 godine u ovom je juniorsko-debitantskom društvu izgledao kao veteran.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Horvat je primarno tražio pivote, a dobio - Tina Lučina. Riječaninu je od svih debitanata dao najviše minuta, a on ih pretvorio u ozbiljnu kandidaturu za dalje. Zbog ozljeda Jaganjca, pa Cindrića i Ivankovića neplanski mu se otvorio prostor i njegov će broj Horvat definitivno nazvati za neka sljedeća okupljanja. Kome smrkne...

Hrvatska i Slovačka susrele se u EHF EURO Cupu

Nije, evo, sve ni u konkurenciji, a pakleniju od Hrvatske na srednjem vanjskom nema nitko na svijetu, makar je Lučin uglavnom igrao na lijevoj strani. Ide na glavu, konkretno, bez alibija, pokušao se nositi u obrani i s jednim Banhidijem i, nakon godina stagnacije te one nesretne epizode u PPD Zagrebu, pokazao na reprezentativnoj pozornici zašto je bio top kadetski i juniorski prospekt. Dvije godine u Ademaru i rada s Manolom Cadenasom učinile su svoje.

Drugi plus Horvat može staviti kraj Verona Načinovića i Matea Maraša. Malo veći kod prvog jer je više i igrao makar obojica su se nametnula kroz igre u Celju, odnosno Pelisteru. Niti je prvom bilo lagano nakon Zameta igrati Ligu prvaka niti drugom nakon Akademije Balić & Metličić SEHA ligu i Europsku ligu. Sad, malo brže od očekivanog, i u reprezentaciji.

Hrvatska i Slovačka susrele se u EHF EURO Cupu u Varaždinu

Međutim, tko zna i može, nije mu prepreka. Načinović se među pivotima pokazao podjednako dobro oba smjera. Još kada s godinama dođe i malo fizičke snage, bit će kompletan paket i za puno više od Celja. Ljevoruki Maraš naznačio je šuterski kapacitet koji ima, ali napadački se mora i može još osloboditi s okomitošću i igrom jedan na jedan. Koliko će čekati novu šansu, ovisit će najviše o njemu jer s obranom koju Mateo igra ni Martinović nije tako nedodirljiv u toj novoj priči.

Varaždin: Hrvatska igra protiv Slovačke u EHF EURO Kupu

Tomislav Kušan, debitant s 26 i još jedan iz Pelistera, držao je našu obranu koja je, makar nije za usporedbu, više pomagala golmanima nego na SP-u pa i Egiptu. U priči s pivotima dao je jake argumente i s takvim gabaritima može samo naprijed. Diva za obranu, dobro je znati, imamo.

Varaždin: Hrvatska igra protiv Slovačke u EHF EURO Kupu

Pešiću je na golu, pak, u ovoj akciji asistirao Matej Mandić. Duge su noge odmah svima upale u oko, visina i proporcije veliki su mu adut makar mu je pozivnica više bila poticaj za dalje. Jer u redu uz Šegu i Pešića čekaju Ivić, Car, Šunjić, Slavić, Meštrić, Kuzmanović... Sa Slavićem i Ivićem borit će se za gol i u PPD Zagrebu. Prvo se tu treba izboriti.

Dugačak bi red u normalnim okolnostima bio i na lijevoj strani pa smo silom prilika ostali bez pravog pucača, a u ulozi prvog trebali smo vidjeti Jaganjca. Šteta da nismo i šteta što, baš zbog svih tih problema, nismo vidjeli, primjerice, Antu Kuduza kojeg se opet zaobišlo, a uklapa se u priču kojoj težimo s igračima u dva pravca.

Lovro Mihić, naš brzi vlak, imao bi mjesto u 80 posto drugih reprezentacija svijeta, ali kad imate kraj sebe Mandića i Štrleka, treba biti strpljiv, čak i prestrpljiv u njegovom slučaju. Protiv Mađarske smo ga vidjeli i kao vanjskog, ali najviše kao prvog u kontri. Šteta za onu zadnju protiv Mađarske... Uglavnom, Miha je potvrdio klasu, što smo ionako znali da ima.

Ostale, izuzev Šušnje koji se ozlijedio u drugoj utakmici sa Slovačkom, vidjeli smo uglavnom u epizodnim ulogama iako je, uz Miletu kojem ovo nije novost, lijepo bilo vidjeti osmijehe na licu Godeca i Grubišića. Mladost imamo, klasu imamo, sada samo, po običaju, treba najbolje izabrati...
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića