Obavijesti

Sport

Komentari 1

Nova medalja: Ljutić osvojila i svjetsku broncu u veleslalomu

Nova medalja: Ljutić osvojila i svjetsku broncu u veleslalomu

Ljutić je do bronce stigla s dvije ujednačene vožnje. Nakon što je u prvoj vožnji imala četvrto vrijeme, isto je ponovila i u drugom nastupu. Kasnila je sekundu za pobjednicom

Hrvatska skijaška reprezentativka Zrinka Ljutić je naslovu svjetske juniorske prvakinje u slalomu koji je osvojila u utorak, u srijedu dodala i brončano odličje u veleslalomu na juniorskom SP-u u alpskom skijanju koje se održava u kanadskoj Panorami.

Ljutić je do bronce stigla s dvije ujednačene vožnje. Nakon što je u prvoj vožnji imala četvrto vrijeme, isto je ponovila i u drugom nastupu.

Svaka čast! Zrinka Ljutić postala je svjetska juniorska prvakinja
Svaka čast! Zrinka Ljutić postala je svjetska juniorska prvakinja

To nije bilo dovoljno da bi prestigla najbolje dvije skijašice iz prve vožnje pa je do svog trećeg naslova svjetske juniorske prvakinje stigla Austrijanka Magdalena Egger koja je imala za 1.01 sekundu bolje ukupno vrijeme od 18-godišnje Zagrepčanke. Egger je na ovom prvenstvu bila najbolja u spustu i superveleslalomu, a osvojila je srebro u alpskoj kombinaciji.

Srebrnu medalju u veleslalomu osvojila je drugoplasirana iz prve vožnje, Njemica Emma Aicher, koja je od pobjednice bila sporija za 22 stotinke. Aicher ima srebro i iz spusta.

U srijedu je održana i slalomska utrka za juniore u kojoj je Zrinkin stariji brat Tvrtko Ljutić osvojio 15. mjesto, a za pobjednikom, Norvežaninom Alexanderom Steenom Olsenom zaostao je za 3.16 sekundi.