Obavijesti

Sport

Komentari 41

Nova navijačka moda u čast Vedranu: Nosi se "čarlijevka"

Nova navijačka moda u čast Vedranu: Nosi se "čarlijevka"
6

NE VIDIM, NE ČUJEM Kad je Ćorluki i četvrti put krenula krv, mahao sam Anti Čačiću da ga zamijeni, no pravio se da me ne vidi, rekao je dr. Boris Nemec

VIDEO

Nikad u karijeri nisam nešto slično doživio. Bilo je previjanja, zamatanja, ali nikad toliko puta jednom igraču na jednoj utakmici, ispričao je liječnik reprezentacije, prof. dr. sc. Boris Nemec.

Fotografija “ratnika” Vedrana Ćorluke krvave glave iste je večeri postala apsolutni hit na društvenim mrežama na svim meridijanima. 

Hrvatski navijači iz Australije fotografirali su se s nečim nalik na zavoje na glavi uz dodatak: “Svi smo mi Vedran Ćorluka”.

Junaka su, dakle, najmanje dva.

U utakmici protiv Turske Luka Modrić oduševio je igrom, a Ćorluka nevjerojatnom borbenošću i upornošću. Čak četiri puta je izlazio s travnjaka, išao na “dodatne tretmane”, ali ništa ga nije moglo zaustaviti, svaki put bi se ponovno vraćao na teren.

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D

 

Ajmo, mijenjaj gazu

Naravno, svaki put kad bi izašao, s klupe je ustajao i trčao prema njemu Boris Nemec.

- Posjeklina nije bila velika, svega dva centimetra, ali na tome mjestu je jako puno krvnih žilica. Kad bismo dotrčali do Ćorluke, naš zadatak je bio da mu promijenimo gazu i stavimo novi zavoj. No svaki put kad bi udario loptu glavom, zavoj bi se pomaknuo i opet bi iz posjekline počelo krvariti. Jako je nezgodno zamotati glavu. Bilo bi najbolje da smo zavoj uspjeli omotati ispod brade, no da smo to napravili, Ćorluka ne bi mogao igrati - otkrio je Nemec.

Sve je počelo u 31. minuti. Cenk Tosun ga je udario laktom i potekla je krv. Tada je prvi put izašao s terena. 

Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D

Zamjena? Nema šanse!

- U poluvremenu je u svlačionicu došao doktor Zoran Bahtijarević i sašio mu glavu. Vedran je dobio tri šava - rekao je dr. Nemec.

Činilo se da će nakon toga sve biti dobro. Ali nije. Desetak minuta prije kraja glava je prokrvarila i četvrti put. Bilo je to odmah iza gola Danijela Subašića. 

- Mahao sam izborniku Čačiću da ga zamijeni jer su šavovi popustili i došlo je do obilnog krvarenja. No izbornik me nije želio vidjeti, zapravo se pravio da me ne vidi. Ni Ćorluka nikako nije želio van i na kraju sam odlučio da odigra još tih deset minuta. Zapravo, morao sam tako odlučiti. Nasreću, na kraju je sve ispalo dobro - završio je Nemec priču o “operaciji Ćorluka”.

Jutro poslije izbornik Čačić oslobodio je Ćorluku treninga.

No naš se “ranjenik” samo kratko odmarao, brzo se priključio suigračima te nema sumnje da će za utakmicu drugog kola novi junak i idol Hrvatske biti spreman. 

- Neće biti problema, glava brzo zarasta. Bit će Čarli itekako spreman za Češku - kaže Nemec.

U duetu s Domagojem Vidom gotovo s lakoćom zaustavljao je turske napade, nisu se naigrali ni Tosun, ni Yilmaz, ni Calhanoglu, ni Arda...

- Dobra smo kombinacija, Vida je brži i agresivniji, a ja sam tehnički nešto jači - kaže Čarli.

No Turska je već jutro poslije bila završena priča, svi su se u hrvatskoj ekspediciji već okrenuli utakmici protiv Češke. 

Uključujući i Ćorluku.

Stišajmo euforiju

- Znam, znam da će sad krenuti euforija u Hrvatskoj, mi smo uostalom i poznati po pretjerivanju. Ali treba to sve malo primiriti, slijedi nam Češka, jedna izuzetno disciplinirana i neugodna momčad. Međutim, reći ću i da se ne sjećam kad smo zadnji put odigrali ovako dobro, zrelo, bili toliko napadački opasni. I sve to je ohrabrenje uoči utakmica koje dolaze - kaže Čarli, koji će odsad valjda “čarlijevku”, kapu od zavoja, prepustiti navijačima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna