Obavijesti

Sport

Komentari 2

Novac od turnira htjela donirati Ukrajini, a na kraju se povukla: Neću igrati protiv Ruskinje!

Novac od turnira htjela donirati Ukrajini, a na kraju se povukla: Neću igrati protiv Ruskinje!

Neću igrati u Monterreyu i neću igrati nijedan meč protiv Ruskinja ili Bjeloruskinja dok naše organizacije ne donesu potrebne odluke. Ne krivim ruske sportaše, nisu oni krivi za ovo što se događa, rekla je Svitolina

VIDEO

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina (27) u intervjuu za Eurosport rekla je da će sav novac koji zaradi na sljedećim turnirima donirati ratom pogođenoj Ukrajini.

Tokyo 2020 - Tennis

-  Mentalno je vrlo teško ostati svoj. Neke od tenisačica ne mogu trenirati, ne mogu spavati od brige. Ljudima u Ukrajini je deset, dvadeset puta teže nego nama. Ne mogu samo sjediti i gledati, moram učiniti sve da se pomogne. Dakle, sve što zaradim u Meksiku i na turnirima u SAD-u donirat ću ukrajinskoj vojsci i za humanitarne potrebe. Voljela bih da što više ljudi širom svijeta izađe na ulice i tako pokaže solidarnost s Ukrajinom - kazala je tenisačica.

Svitolina, inače 15, tenisačica svijeta koja je ovog tjedna prva nositeljica na turniru u meksičkom Monterreyu, u suzama je molila za pomoć sa svih strana svijeta za svoju zemlju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Tokyo 2020 - Tennis

- Do posljednjeg trenutka nismo vjerovali da će se dogoditi rat, svi smo užasnuti i svi smo slomljeni. Moja obitelj je u Ukrajini, puno mojih prijatelja. Bore se za svoj život, neki su uzeli puške i krenuli u obranu. Za tako nešto treba puno hrabrosti. Najbolnija stvar je što se osjećam potpuno beskorisnom, a htjela bih im pomoći. Neki od mojih prijatelja su bez struje, bez vode, bez hrane - kazala je. 
Svitolina, osvajačica brončane medalje na OI u Tokiju, na kraju se povukla s turnira jer je na ždrijebu izvukla Ruskinju Anastaziju Potapovu.

- Ova situacija zahtijeva jasan stav krovnih teniskih organizacija. Mi, ukrajinski tenisači i tenisačice, tražimo da se poštuje odluka Međunarodnog olimpijskog odbora te da se Rusi i Bjelorusi ne bore pod svojim zastavama - kazala je Ukrajinka nakon čega je dodala:

Tokyo 2020 - Tennis

- Neću igrati u Monterreyu i neću igrati nijedan meč protiv Ruskinja ili Bjeloruskinja dok naše organizacije ne donesu potrebne odluke. Ne krivim ruske sportaše, nisu oni krivi za ovo što se događa. Moram pohvaliti sve sportaše, posebno Ruse i Bjeloruse, koji se protive ratu. Njihova podrška je ključna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi