Sport

Komentari 5

Novak ne dolazi u Australiju: Neće igrati za Srbiju u Sidneyu

Novak ne dolazi u Australiju: Neće igrati za Srbiju u Sidneyu

Kako prenosi Blic, pozivajući se na izvor blizak Đokoviću, on ne putuje na ATP kup u Australiju i odlučio je propustiti ovo natjecanje. Đoković još nije potvrdio ni nastup na Australian Openu

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković (34) ipak neće nastupiti na ATP kupu, reprezentativnom natjecanju koje je na programu od 1. siječnja u Sydneyu, tvrdi srpski list Blic.

Kako prenosi Blic, pozivajući se na izvor blizak Đokoviću, on ne putuje na ATP kup u Australiju i odlučio je propustiti ovo natjecanje. Đoković još nije potvrdio ni nastup na Australian Openu, na kojem će moći igrati samo cijepljeni tenisači. Ipak, prijavio se na turnir, a mnogi smatraju da je to dovoljan znak da ipak planira doći u Melbourne. No, ako se nije cijepio, neće moći nastupiti, ali već su se pojavile glasine kako će zatražiti medicinsko izuzeće. 

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

- Ja sam uvijek podržavao slobodu izbora. Odluka o tome hoću li se cijepiti ili ne je odluka koju čuvam za sebe. Ne želim da me uvlačite u tu igru za ili protiv i ne želim da me netko etiketira za ovu ili pak onu stranu - kazao je srpski tenisač kada su ga pitali o cijepljenju. 

Ako se Đoković ne cijepi, bit će mu zabranjen ulazak u Viktoriju, a to znači da sredinom siječnja sljedeće godine u Melbourneu neće imati priliku loviti povijesni 21. Grand Slam naslov. Na US Openu to nije uspio, izgubio je u finalu od Medvedeva pa se rasplakao. Svima je itekako jasno koliko mu je stalo do toga i da bi dao baš sve. A hoće li Novak zaista prijeći preko svojih stavova zbog teniske besmrtnosti, uskoro ćemo doznati.

Davis Cup Semi-Finals - Serbia v Croatia

Na ATP kupu neće ga biti, a vidjet ćemo što će odlučiti do Australian Opena. Srbija će u Sydneyu igrati u sastavu Filip Krajinović, Dušan Lajović, Matej Sabanov, Nikola Ćaćić i Nikola Milojević, a kako se navodi, izbornik niti Viktor Troicki neće putovati u Australiju na ATP kup. Suparnici Srbije u Sydneyu su Norveška, Čile i Španjolska.

Najčitaniji članci