Obavijesti

Sport

Komentari 41

Nove velike pohvale na račun Hajdukova dijamanta: Pukštasa usporedili s velikim Nijemcem

Nove velike pohvale na račun Hajdukova dijamanta: Pukštasa usporedili s velikim Nijemcem

Goal.com je objavio veliki tekst o igraču Hajduka Rokasu Pukštasu. Najavili su kako je riječ o novom velikom izlaznom transferu hrvatske lige i ishvalili ga

VIDEO

Mislav Karoglan rekao je kako ne može zamisliti Hajduk bez Rokasa Pukštasa (19). I nije to samo floskula kako bi se dodvorio navijačima koji ga obožavaju, već je to činjenica.

Pokretanje videa...

Požar na derbiju: Torcida zapalila stolice na južnoj tribini 00:40

Pukštas je igrač kakvih je malo u HNL-u. Klasični box to box veznjak, ali koji može pokriti više pozicija. Jednako je dobar u obrani i napadu, no njegova najveća prednost je što stalno uči. Upija savjete trenera i suigrača, pohodi nogometne seminare i individualno radi na sebi. Nikada nije zadovoljan trenutnim, želi napredovati i svakodnevno radi na nedostacima. To je ono što vrhunske nogometaše odvaja od prosječnih. Definitivno mu u prilog idu i sportski geni koje je naslijedio od oca Mindaugasa i majke Živile. Oboje su bili atletičari. 

Hajduk na Poljudu pobijedio Goricu 3:0

Njegovo ime odavno je podcrtano u bilježnicama skauta najvećih europskih klubova, no i on je sam svjestan da je još prerano za odlazak. Poljud je najbolje mjesto za njega da do kraja izbrusi svoj talent pa se jednog dana za veliku svotu proda u Ligu petice. Nedavno je potpisao ugovor do 2026. godine i sasvim je sigurno da bi uskoro mogao postati jedan od najskupljih igrača Hajduka.

Usporedili ga s Müllerom

Goal.com, portal specijaliziran za nogomet, objavio je veliki tekst o Hajdukovom wunderkindu. Nahvalili su ga, prozvali novom senzacijom američkog nogometa i usporedili s Thomasom Müllerom. 

Zagreb: Dinamo i Hajduk bore se za prvi trofej u sezoni u susretu SuperSport Superkupa

- Što se dogodi kada spojite litvanske olimpijce, američki odgoj, hrvatsku školu nogometa, njemački mentalitet i engleske 'udvarače'? Pa, dobijete Rokasa Pukstaša, mladu zvijezdu američke reprezentacije koja od njega očekuje velike stvari. 19-godišnji dinamični veznjak svojim igrama nastavlja impresionirati u Hrvatskoj i čini se da je pitanje vremena kada će postati sljedeći veliki izvozni proizvod hrvatske lige.  A to je liga koja je proizvela Luku Modrića, Marcela Brozovića i Matea Kovačića, kičmu hrvatske reprezentacije - piše u tekstu kojeg potpisuje Ryan Tolmich.

Amerikanac litavskog porijekla u Split je stigao u ljeto 2020. godine kao 16-godišnjak željan učenja i uzleta u europskom nogometu. Igrao je za kadete i juniore, kalio se u Solinu i već sa 18 godina ušao u prvu momčad Hajduka. Danas se prvi sastav ne može zamisliti bez ovog čudesnog 18-godišnjaka.

Split: Utakmica 2. kola SuperSport HNL-a između HNK Hajduk i HNK Rijeka

- On je jednostavno previše vrijedan igrač da biste ga izostavili. Njegov uspon privukao je i pozornost europskih velikanima među kojima je najzvučniji Arsenal, iako Fabrizio Romano uporno izvještava o velikom pritisku klubova Bundeslige koja izgleda kao najvjerojatnija sljedeća destinacija mladog veznjaka.

Autor teksta uspoređuje ga s njemačkim nogometašem Thomasom Müllerom. 

- Müller nije najbrži, najoštriji ili najkreativniji, ali je među najpametnijima koji igraju ovu igru. Njegova smirenost i koncentracija učinili su ga elitnim igračem, a Pukstaš bi mogao mnogo naučiti gledajući kako Müller manipulira vremenom i prostorom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union