Obavijesti

Sport

Komentari 26

Novi Hajdukov junak: Osam godina čekam ovu priliku

Novi Hajdukov junak: Osam godina čekam ovu priliku

Tu u Hajduku sam s Kalinićem i Subašićem. Da tražim u HNL-u savjete, sigurno ne bih našao bolju dvojicu vratara, od njih mogu naučiti dosta toga, na kraju se sve to skupa ispostavilo jako dobro, rekao je Sentić

VIDEO

Leti lopta u desne rašlje, ali evo i njega kako leti za njom. Jedan na jedan, ma ni tu nema problema. Bezbroj pravovremenih istrčavanja i nekoliko skinutih zicera za osam obrana. Kao da mu je to bila stota utakmica.

Pokretanje videa...

Livaja zaigrao Torcida kup VIDEO

Hajdukova golmanska škola uvijek je rađala golmanske klase. Od Vladimira Beare, Tončija Gabrića, Stipe Pletikose, Danijela Subašića, Ive Grbića, Lovre Kalinića, a predvodnik nove generacije trebao bi biti Karlo Sentić (21)!

Hajduk je u subotu u trećem kolu HNL-a pobijedio Varaždin (2-0), ali bila je to katastrofalna predstava Majstora s Mora. Pobjedu je donio genijalni Marko Livaja s dva gola, ali i čudesni debitant. Lovre Kalinić je zbog prehlade otpao nekoliko sati uoči utakmice pa je Karlo Sentić iznenada dobio priliku za debi i to protiv kluba u kojem je prošlu sezonu proveo na posudbi.

Bio je to debi za pamćenje. Hajdukova obrana puštala je na sve strane, ali on je spustio roletu na svoj gol. Skidao je sve, iz daljine, jedan na jedan, pa i šut iz kornera. Bio je nesavladiv za svoje nekadašnje suigrače. 

- Htio bih zahvaliti cijeloj ekipi na punoj podršci kroz cijeli dan od kad sam saznao da ću braniti. Prvo poluvrijeme smo bili malo nemirni, tražili smo se, u drugom smo se našli, ali sigurno to nije bila naša najbolja partija. No, na kraju tri boda nosimo u Split, što je najbitnije - kazao je sjajni Sentić.

Nije mogao dobiti dva bolja učitelja. Lovre Kalinić i Danijel Subašić svakodnevno mu pomažu savjetima, a u Hajduku mogu mirno spavati jer, ako ovako nastavi, u Sentiću su dobili golmana na duže razdoblje. I Lovre je dobio dostojnog nasljednika. 

- Tu u Hajduku sam s Kalinićem i Subašićem. Da tražim u HNL-u savjete, sigurno ne bih našao bolju dvojicu vratara, od njih mogu naučiti dosta toga, na kraju se sve to skupa ispostavilo jako dobro.

Bila je ovo emotivno teška utakmica za njega. Ispunio je dječačke snove debijem za Hajduk, ali branio je protiv momčadi u kojoj se kalio prošle sezone i stekao iskustvo koje mu je bilo od velike koristi u Hajduku.

- Ovdje sam proveo prelijepu godinu, gdje smo osvojili Drugu ligu i za ovaj grad me vežu posebne emocije. S druge strane, Hajduk je moj klub u kojemu osam godina čekam ovu priliku, tako da je ovo bila emotivno teška utakmica - zaključio je Sentić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika