Obavijesti

Sport

Komentari 193

Franko Andrijašević u Dinamu, "bijeli" zadovoljni transferom

Franko Andrijašević u Dinamu, "bijeli" zadovoljni transferom
6

Kako javlja Dinamo na svojim službenim internetskim stranicama, iz Hajduka će put Maksimira otići dokapetan 'bilih', 23-godišnji vezni igrač Franko Andrijašević...

VIDEO

Kao grom iz vedra neba odjeknula je Splitom vijest kako je Franko Andrijašević (23) dogovorio transfer iz Hajduka u Dinamo. Još jedno Hajdukovo dijete, a Franko to i doslovno jest, jer je njegov otac Stipe dugi niz godina nosio Hajdukov dres, prelazi u Maksimir, a Hajduku na ime odšetete pripada oko 700.000 eura.

Nije tajna kako je Andrijašević bio nezadovoljan statusom u Hajduku, te da je tražio izlaz s Poljuda. Još od kad je prošloga ljeta produžio ugovor, zadužio ''desetku'', te dobio obećanje kako će upravo on biti vođa nove, mlade momčadi Hajduka, te na koncu i debitirao u reprezentaciji, sve je krenulo po zlu. 

Nije se nametnuo Tudoru

Niti se Franko uspijevao nametnuti treneru Igoru Tudoru, niti je Tudor imao previše strpljenja da bi sačekao njegov povratak u formu. S vremena na vrijeme pojavile bi se vijesti kako je za Andrijaševića zainteresiran neki inozemni klub, no ništa konkretno. I onda bomba – transfer u Dinamo!

- Za nas je ovo dobar posao, odvagnuli smo ponudu koju smo dobili od posrednika i prihvatili je – kratko je kazao predsjednik Hajduka Marin Brbić, ne želeći dalje pričati na ovu temu.

Brbić nije imao izbora

Ni njemu nije lako. Prije nekoliko dana prošao je rok od tri mjeseca kašnjenja plaća igračima, što svima ostavlja mogućnost ishodovanja slobodnih papira. Obzirom da je Andrijašević bio nezadovoljan, da ga Tudor ni ove sezone nije vidio u prvom planu, te da je na stol stavljena ponuda od 700.000 eura, Brbić nije imao izbora. Na brzinu su kontaktirani članovi N.O. i trener Tudor i svi su dali zeleno svijetlo.

Franko se odrekao dugovanja od tri plaće i postotka koji mu je po ugovoru pripadao, skupio svoje stvari i otisnuo se u Zagreb, gdje mu se pruža nova prigoda za dokazivanje. Hajduk će s tih pet milijuna kuna zakrpati rupe i izbjeći hitnu prodaju drugih igrača.

- Bolje da je otišao nezadovoljni Franko, nego neki klinac koji se sutra može nametnuti i od koga možemo računati na pravi transfer – kažu u Hajduku.

"Bio je mrzovoljan i šutljiv"

Od Frankovih suigrača doznajemo kako ni oni nisu znali za transfer, no po njegovom ponašanju u zadnjih nekoliko dana, naslutili su da se nešto kuha.

- Bio je mrzovoljan i šutljiv, prije dva dana napustio je trening jer ga je nešto zaboljelo, a jučer nije ni trenirao – kazali su njegovi bivši suigrači.

Jedno je sigurno, za Frankom neće previše žaliti ni navijači Hajduka, s kojima nije bio u posebno dobrim odnosima zato jer je ženidbu pretpostavio derbiju u Maksimiru. To mu oni najžešći nikad nisu oprostili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi