Obavijesti

Sport

Komentari 1

Novi izbornik "azzurra": Gianluigi Buffon je kapetan

Novi izbornik "azzurra": Gianluigi Buffon je kapetan
1

Oslonit ću se na igrače koji su uvijek bili odani nacionalnom dresu, a ktome i lideri. Primjer za takve je Buffon, kaže izbornik Cesare Prandelli

VIDEO

Novi izbornik talijanske nogometne reprezentacije, Cesare Prandelli, prvi je put otvoreno porazgovarao s novinarima o svom novom poslu.
- U talijanskoj reprezentaciji ima puno kvalitete, puno iskustva i puno dobrih stvari na kojima treba nastaviti graditi. Što se dogodilo, dogodilo se. Moramo se fokusirati na ono dobro. To je za mene najbitnija misija. Želim svu tu nakupljenu negativnu energiju  iz Južne Afrike pretvoriti u nešto pozitivno – rekao je 53-godišnji izbornik, koji je potpisao četverogodišnji ugovor.
- Oslonit ću se na igrače koji su uvijek bili odani nacionalnom dresu, a ktome i lideri. Primjer za takve je Buffon. Njemu ću dati kapetansku vrpcu u kvalifikacijama za Euro 2012. godine. On će biti referentna točka oko koje ćemo graditi momčad. Igrača kao što je on ima još: to je ostavština Marcella Lippija. Pozdravljam ga ovom prilikom; ne zaboravimo da je on izbornik-svjetski prvak.
- Također, želim u momčadi dobre igrače, koji će težiti dobroj igri. Nastojat ću birati takve. Za budućnost se ne bojim. U mlađim selekcijama Italija ima dobrih igrača.
- O imenima zasad ne bih. Mislim da ne bi bilo korektno govoriti u ovome trenutku koga ću pozvati za Estoniju (prva kvalifikacijska utakmica za Euro, 3. rujna, op. a.). Recimo da zasad još uvijek razumišljam o kandidatima.
Na opetovane je upite novinara ipak kazao da ne pomišlja pozivati 34-godišnjeg Francesca Tottija, a najviše je morao govoriti o Antoniju Cassanu i Mariju Balotelliju, dvojici igrača koje Marcello Lippi nije želio.
- Obojica su vrlo dobri igrači. Mogu igrati zajedno, zašto ne? Balotellija ne poznajem osobno. Dao bih mu savjet neka više uživa u poslu kojim se bavi. Cassano mi se sada čini puno zrelijim no što je bio prije. Taj proces traje već nekoliko godina. Pomoći će i činjenica da se oženio. Žena muškarcu zna pomoći pronaći pravi smisao života - rekao je dosadašnji trener Fiorentine.
Obojica bi nogometaša trebali dobiti pozivnicu za izbornikov debi na klupi, 11. kolovoza u Londonu. Protivnik zasad nije poznat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu