Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
308 komentara

Novi izbornik: Čak sedmorica u utrci za klupu reprezentacije

Novog hrvatskog izbornika može se naći u Azerbajdžanu, Mađarskoj, Slovačkoj, Italiji, Kataru... Prosinečki, Jarni, Asanović, Čačić, Gračan, Kranjčar i Bjelica...

Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
308 komentara

Od Osla na ovamo “iščupana” su mnoga imena, no ako HNS ne iznenadi, novog izbornika treba tražiti među sedam kandidata: Robert Prosinečki, Robert Jarni, Aljoša Asanović, Ante Čačić, Nenad Gračan, Cico Kranjčar i Nenad Bjelica.

Bit će sigurno i stranaca koji će u sjedište HNS-a poslati životopis, ali Davor Šuker bio je odrješit - oslonit će se na hrvatsku pamet. Doduše, neki bi ipak na klupi htjeli stranca, ali onog koji nije “pravi” stranac - Matjaža Keka. Ipak, Kek je nedavno odbio pomisao da ponovno bude na klupi neke reprezentacije. Zanima ga samo Rijekin projekt. Baš kao što je i Zoran Mamić jučer rekao kako razmišlja samo o Dinamu.

I tako je lista kandidata ostala na tom broju sedam.

- Čast mi je da me spominju u tom kontekstu - rekao nam je jučer Aljoša Asanović, koji je onog francuskog ljeta 1998. hranio loptama Zlatnu kopačku Davora Šukera. A on bi ga sad mogao pozvati u pomoć na novom putu prema Francuskoj.

- Pozovu li me na razgovor, stižem. Pa tko može odbiti Hrvatsku - jasan je Aljoša, direktor slovačke Dunajske Strede.

Ante Čačić kotirao je kao prvi favorit, ima i podršku Zdravka Mamića, a to je posebno važno, no tvrdi da ga nisu zvali.

- Sav sam u pripremi utakmice protiv Dinama - javio se Čačić.

Nenad Bjelica je 2013. u Ligu prvaka uveo bečku Austriju, ostavio dobar dojam, a dobro radi i danas u Serie B, u Speziji.

- Čujem da sam među pet-šest imena koja se spominju. Situacija u reprezentaciji iznimno je teška, ali mislim da samo treba psihološki podignuti momčad. Imam trenersko iskustvo i dobre rezultate. Našim igračima treba vratiti tu dozu odgovornosti - kaže nam Bjelica.

Naši partneri pišu
Message