Sport

Komentari 45

Peruanac hrvatskih korijena na Poljudu: Stigao napadač Bulos

Peruanac hrvatskih korijena na Poljudu: Stigao napadač Bulos

Kao što je bilo najavljivano tokom dana, na poljudsku je adresu stigao još jedan napadač. Riječ je o Ivanu Bulosu (26) Peruancu hrvatskih korijena koji je stigao iz Deportivo Municipala

Hajduk je službeno objavio da je zadnjeg dana prijelaznog roka angažirao 26- godišnjeg napadača Ivana Bulosa Guerrera, koji ima dvojno peruansko – hrvatsko državljanstvo. Bulos je 188 cm visoki centarfor koji dolazi iz Deportivo Municipala, za koju je u 18 nastupa zabio dva gola, no nakon operacije puknutih križnih ligamenata više se nije uspijevao nametnuti za momčad.

- Ušli smo u zadnje sate prijelaznog roka koji je bio dosta dug i naporan. Moramo biti zadovoljni, odradili smo kvalitetan prijelazni rok. Ostalo je pitanje dovođenja jednoga napadača kojega ćemo realizirati do kraja dana. Detalje vam ne mogu otkriti. Bit će to napadač koji će biti drukčiji od ostalih kazao je danas popodne sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović, koji je prije nekoliko trenutaka objavio da je riječ o Ivanu Bulosu koji je s Bijelima je potpisao ugovor na jednu godinu s opcijom produljenja na još jednu.

- S dolaskom Bulosa posljednjeg dana prijelaznog roka definirali smo momčad za buduće razdoblje. Riječ je o igraču s kojim ćemo dobiti na širini igračkog kadra u napadačkom dijelu momčadi. Željeli smo napadača koji je drukčiji profil i karakteristike u odnosu na ono što imamo trenutno u kadru. Gledali smo na to da bude u okviru naših financijskih mogućnosti, a da dobijemo igrača koji će biti jedna opcija više u ofenzivnom dijelu momčadi. Nadam se da će svoju prigodu iskoristiti na najbolji mogući način - istaknuo je sportski direktor Saša Bjelanović.

U karijeri je igrao za Sporting Cristal, Standard Liege, Sint Truiden, Universitario, Deportivo Municipal i O'Higgins, a upisao je i dva nastupa za peruansku reprezentaciju. Bulos vuče hrvatske korijene. Naime, njegova baka je rođena u Rijeci, davno je odselila u Peru gdje živi i danas.

- Čim sam došao u Split uvjerio sam se koliko ljudima znači ovaj klub. Bio sam na derbiju prije nekoliko dana, gledao sam s tribina i osjetio nevjerojatnu strast i emociju. Želim biti dio ovog kluba, opravdati povjerenje koje sam dobio i pomoći svojoj momčadi da ostvari što bolje rezultate - kazao je Bulos nakon potpisa za Bijele. Iván Bulos je od večeras novi igrač Hajduka.

 

Najčitaniji članci