Obavijesti

Sport

Komentari 3

Novi pokušaj: Giergia i Kukoč u utrci za Košarkašku kuću slavnih

Novi pokušaj: Giergia i Kukoč u utrci za Košarkašku kuću slavnih

Trostruki europski prvak s Jugoplasikom i NBA prvak sa Chicago Bullsima te peterostruki prvak Jugoslavije i dvostruki srebrni na svjetskim prvenstvima love mjesto u eliti u Springfieldu

VIDEO

Poznati košarkaš i trener Giuseppe Giergia (83) i legenda splitske košarke Toni Kukoč (52) ponovno su nominirani za ulazak u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu u klasi za 2021. godinu. 

Tijekom igračke karijere Giergia je sa Zadrom bio pet puta prvak Jugoslavije, a sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima (1963. i 1967). Kao izbornik vodio je reprezentaciju Hrvatske do bronce na SP u Kanadi 1994. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Kukoč o svojoj klupi u Splitu

Pokretanje videa...

Toni Kukoč 01:31

Toni Kukoč je sa Jugoplastikom tri puta zaredom osvajao naslove europskog prvaka, bio je tri puta prvak NBA lige sa Chicago Bullsima, a sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je srebro na OI 1992. u Barceloni, te brončane medalje SP 1994. i EuroBasketu 1995. U dresu jugoslavenske reprezentacije bio je svjetski prvak 1990. i dva puta europski prvak (1989, 1991).

Četvorica Hrvata već su ranije primljena u košarkašku Kuću slavnih - Dražen Petrović (2002.), Krešimir Ćosić (1996.), Mirko Novosel (2007.), te Dino Rađa (2018.)

Na listi nominiranih u klasi za 2021. godinu su i dva poznata srpska košarkaška trenera Dušan Ivković i Ranko Žeravica, koji je umro 2015. godine. Obojica su najveće uspjehe u karijeri ostvarila sa reprezentacijom Jugoslavije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića