Obavijesti

Sport

Komentari 47

Hrvatska na rubu zadnjeg pota. Evo kakve su šanse da Euro vidi izravno, a kakve kroz play-off...

Hrvatska na rubu zadnjeg pota. Evo kakve su šanse da Euro vidi izravno, a kakve kroz play-off...

Izabranici Zlatka Dalića su u samo nekoliko dana iz prve jakosne skupine pali u treću. Profesor Tomislav Globan detaljno je izračunao kakve su šanse Hrvatske za plasman na Euro i kakva joj je tamo sudbina

VIDEO

Drugi poraz u samo nekoliko dana skupo će stajati izabranike Zlatka Dalića. Wales je u Cardiffu slavio 2-1 i jako si je povećao šanse za direktan plasman na EP. Velšani su tako na tablici preskočili Hrvatsku i ovise sami o sebi hoće li u Njemačku direktno ili kroz baraž. "Vatrenima" zbog poraza prijeti doigravanje, ali i novi problemi.

Šimunić za 24sata: Ne možemo se uvijek oslanjati na tu trojicu. Neki nestanu kad je stani-pani
Šimunić  za 24sata: Ne možemo se uvijek oslanjati na tu trojicu. Neki nestanu kad je stani-pani

Ipak, još ništa nije izgubljeno za "vatrene". No, kako stvari za sada stoje, Hrvatska ako i ode na EP tamo neće imati lagan posao. Izabranici Zlatka Dalića su u samo nekoliko dana iz prve jakosne skupine pali u treću. Profesor Tomislav Globan detaljno je izračunao kakve su šanse Hrvatske za plasman na Euro i kakva će je sudbina dočekati u Njemačkoj, ako se tamo uopće plasira.

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska

Vatreni su, kao što smo naveli, ispali i iz druge jakosne skupine i sada se nalaze u trećoj. Osim toga Hrvatskoj su znatno pale šanse za direktan plasman na EP, ali i one da na prvenstvo ode kroz baraž. Globan navodi kako Hrvatska sada ima 60 posto šansi za direktan plasman, a 40 posto šansi za plasman kroz doigravanje. 

Globan još navodi kako Hrvatska ima 86 posto šansi da ode na Europsko prvenstvo i kako plasman u Njemačku ne bi trebao doći u pitanje. Ipak, nakon poraza od Turske Hrvatska je imala više od 90 posto šansi da će se plasirati na EP. "Vatreni" sada imaju samo 15 posto šansi da na prvenstvu budu u drugoj jakosnoj skupini. Da ćemo završiti u trećoj jakosnoj skupini, onoj u kojoj smo sada, imamo 41 posto šansi, a da ćemo se naći u posljednjoj jakosnoj skupini imamo 30 posto šansi.

Hrvatska i dalje ima priliku na prvenstvo otići u drugoj jakosnoj skupini, ali za to ne ovisi više sama o sebi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju