Obavijesti

Sport

Komentari 30

Novi Šarićev klub: Zime idu do -51°C, lani prekinuli crni niz

Novi Šarićev klub: Zime idu do -51°C, lani prekinuli crni niz
1

Iz Philadelphije seli u hladnu Minnesotu. Dario Šarić ima novi klub - Minnesotu Timberwolvese koja je prošle godine nakon 13 sezona uspjela izboriti doigravanje. Sad su pretposljednji na Zapadu

VIDEO

Dario Šarić u nedjelju je u potpuno neočekivanom i pomalo šokantnoj trejdu napustio Philadelphiju Sixerse i karijeru nastavlja u Minnesoti Timberwolves. 

A što zapravo znamo o novoj Šarićevoj momčadi?

Minnesota je osnovana 1989. godine, a vlasnik je Glen Taylor, 149. najbogatiji čovjek SAD-a. Momčad koja svoje domaće utakmice igra Target Centeru zlatni period je imala s legendarnim Kevin Garnettom. Njega su izabrali na draftu 1995. godine, a momčad predvođena sjajnim krilnim centrom je igrala osam uzastopnih doigravanja. Minnesota je 2004. godine završila prva na Zapadu, a u finalu konferencije je na kraju poražena od Lakersa. Garnett je te sezone imenovan MVP-jem.

Iako su u iduću sezonu ušli s istom momčadi, Wolvesi su bili opterećeni visokim ugovorima i nezadovoljnim igračima i po prvi put nakon osam godina nisu uspjeli izboriti doigravanje.

Uslijedilo je njihov najlošiji period u povijesti, a u međuvremenu je Garnett trejdan Boston Celticsima, a njima su stigli  Al Jefferson, Theo Ratliff, Gerald Green, Sebastian Telfair, Ryan Gomes. To je još uvijek najveća kombinacija igrača trejdana za samo jednu osobu u povijesti NBA-a. Garnett je sa Celticsima 2008. godine u NBA finalu u šest utakmica pobijedio LA Lakerse.

Iako se ni 11. uzastopni sezonu nisu uspjeli plasirati u doigravanje, po prvi put u svojoj povijesti 19. svibnja 2015. godine su imali pravo na prvi draft. Izabrali su Karl-Anthony Townsa. Ubrzo se u klub vratio Kevin Garnett, obukao ponovno dres s brojem 21, a kada se umirovio iduću sezonu, umirovljen je i njegov dres.

Novi plasman u doigravanje i prekid najduže serije u povijesti (13 sezona) dočekali su tek prošle sezone, a tamo ih je odveo Jimmy Butler kojeg su doveli iz Chicaga. Odmah u prvom kolu ih je izbacio Houston Rockets.

Sada kada je Butler otišao u Sixerse, najveće zvijezde momčadi trenutno su Towns, Andrew Wiggins, Derrick Rose i Loul Deng koji će Dariju Šariću uz Taja Gibson biti najveća konkurencija na poziciji krila.

Tom Thibodeau je na čelu momčadi od travnja 2016. godine, a poznat je po velikom forsiranju najvećih zvijezda koje nerijetko imaju veliku minutažu. Ove sezone je ušao u prvenstvo s omjerom 4-9. Pred Šarićem je tako nova epizoda u karijeri te će Minnesota trebati njegovu pomoć ako se žele plasirati u playoff, ali problem je taj što je na zapadu paklena konkurencija. Trenutno su predzadnji.

Minneapolis je najveći grad državi koja je 12. po veličini u SAD-u. Zbog velikog broja jezera nazivaju je i "Zemljom od 10.000 jezera". Minnesota je poznata po klimatskim ekstremima - ima izrazito vruća ljeta i jako hladne zime. Najniža izmjerena temperatura zabilježena je 2. veljače 1996. godine, a izmjereno je -51°C, dok je najtoplije bilo davne 1936. godine kada je sunce grijalo na 46°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka